AKTUELNO Predsjednik HDZ-a BiH

Dragan Čović o dokumentu koji BiH šalje u Brisel: Dobro je da sam zašutio, jer se odmah desio dogovor

Prvi dan nakon proglašenja Vijeća ministara BiH, ANP će biti upućen u NATO

M. Sm. / Avaz.ba

Dragan Čović

Foto: Avaz


Dragan Čović, lider HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, danas je u Dretelju kod Čapljine, nakon ceremonije polaganja kamena temeljca za gradnju dionice Počitelj - Zvirovići, izjavio kako „BiH u Brisel, prvi dan nakon proglašenja Vijeća ministara BiH, šalje dokument koji su čelnici većine političkih opcija u BiH usaglasili zajedno sa predstavnicima institucija koji se brinu o našem NATO putu“.

Bio je to njegov komentar na pitanje koliko se Godišnji nacionalni plan (ANP) razlikuje od Programa reformi BiH i kakav se, uopće, dokument šalje u Brisel, u NATO sjedište.

- Ja sam s te strane zadovoljan. Istina, bilo je previše optimizma i, evo, zašutio sam posljednjih dana i dobro je da sam zašutio, jer se odmah desio dogovor. Nadajmo se da će za 10-15 dana biti završene sve procedure i da ćemo imati novi saziv Vijeća ministara BiH. Time ćemo pokrenuti  jednu izuzetnu dinamiku – rekao je Čović.

Upitan kada će biti održan zajednički sastanak između njega te predsjednika SDA i SNSD-a Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, što je najavio proteklih dana, Čović je kazao da nema potrebe za tim s obzirom na to da je dogovor postignut.

- Sjest ćemo, vjerovatno, kada budemo predavali imena ministara i zamjenika  ministara - naveo je on.

Više o temi Dragan Čović

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na