SJEDNICE

Izraditi detaljnu socijalnu kartu imama

Utvrđen je Plan rada Vijeća i razmatran plan rada Rijaseta za iduću godinu. Avaz

Avaz.ba

5.12.2019

Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića danas je u Sarajevu održana 23. redovna sjednica Vijeća muftija Islamske zajednice(IZ) u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici su muftije raspravljali o aktivnostima reisu-l-uleme i članova Vijeća muftija između dvije sjednice.

 Utvrđen je Plan rada Vijeća muftija za 2020. godinu. Vijeće je razmatralo Nacrt plana rada Rijaseta za 2020. godinu i Nacrt budžeta Rijaseta i njegovih ustanova za 2020. godinu. U budžetu za narednu godinu evidentno je povećanje izdvajanja za projekte podrške socijalno ugroženim kategorijama društva, te investiranje u razvojne projekte Zajednice, naročito na polju obrazovanja i medija.

Vijeće muftija utvrdilo je da nisab za rebiu-l-ahir, džumade-l-ula i džumade-l-uhra 1441. hidžretske godinu iznosi 7.612 KM ili 3.904 EURA.

Predsjednik Udruženja Ilmijje BiH Nesib ef. Hadžić prezentirao je planove Ilmijje da u narednom periodu izradi detaljnu socijalnu kartu imama sa analizama koje bi pokazale sve izazove s kojima se imami susreću u svome životu i radu.

Vijeće je razmatralo i više prijedloga Vakufske direkcije o novim uvakufljenjima i transformaciji vakufske imovine, te tekuća pitanja. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.