OPREMANJE

Vatrogasci dobili novu opremu, savremeno vatrogasno vozilo i hidraulične makaze

Nabavljene su hidraulične makaze s pripadajućom opremom za spašavanje unesrećenih u saobraćajnim udesima, kao i dva kompletna alata za nasilno otvaranje blindo vrata

Nova oprema za vatrogasce. Avaz

Piše: Avaz.ba

21.12.2019

Uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo u proteklom periodu mnogo je novca uložila u opremanje svojih jedinica, kako vatrogasaca tako i drugih aktivista. 

- Nabavljene su hidraulične makaze s pripadajućom opremom za spašavanje unesrećenih u saobraćajnim udesima. Također, nabavljena su i dva kompletna alata za nasilno otvaranje blindo vrata. U opremu, koja će vatrogascima značajno pomoći u radu, uloženo je više od 70.000 maraka - rečeno nam je u Kantonalnoj upravi civilne zaštite. 

Također, kako kažu iz ove kantonalne organizacije, ovih dana stigla im je i potpuno nova uniforma i radna obuća za vatrogasce. 

- Osim toga, u Civilnu zaštitu isporučeno je i navalno vatrogasno vozilo, dvije autocisterne za vodu. U opremu je izdvojeno više stotina hiljada maraka - rekli su iz Civilne zaštite te dodali da svoje vatrogasce uskoro šalju i na dodatnu obuku u Sloveniju. 

Oprema za efikasniji rad pripadnika Civilne zaštite - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.