ANKETA

Mostarci o svom "Džentlmenu u kopačkama“: Legenda može odvesti BiH na Euro 2020.

Svi su, reklo bi se, vrlo ponosni zbog toga što je njihov sugrađanin postao selektor "Zmajeva"

Bajević s Begićem. Avaz

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

22.12.2019

Vijest o tome da će reprezentaciju BiH u baražu za Evropsko prvenstvo voditi proslavljeni bh. stručnjak Duško Bajević i danas je top tema u njegovom rodnom Mostaru.

Svi su, reklo bi se, veoma ponosni zbog toga što je njihov sugrađanin, poznat po nazivima „Bijela perla“, „Princ s Neretve“ i „Džentlmen u kopačkama“, izabran na ovu funkciju.

Naša ekipa je razgovarala s nekolicinom Mostaraca i evo šta su kazali.  

Mario Obrdalj

Mario Obrdalj. Ž. Miličević

- Izuzetno mi je drago što je, prije svega, izabran vrhunski stručnjak s internacionalnim iskustvom i mislim da ima sve kvalitete koje mogu unaprijediti igru reprezentacije BiH, a samim tim i osigurati plasman na Evropsko prvenstvo.  

Mile Rajić

Mile Rajić. Ž. Miličević

- Ja vam sport, uopće, ne pratim, ali, jasno, čuo sam tu vijest. Duško Bajević je legenda, legenda stvarno. Drag mi je, sto puta sam ga gledao i to je sve što mogu reći.


Samir Zukanović

Samir Zukanović. Ž. Miličević

- Napokon smo dobili selektora koji ima rezultate iza sebe, i igračke i trenerske. Dobar je bio Sušić, ali je kao trener došao da se uči na reprezentaciji, dok je Prosinečki imao ispred sebe dva ne baš značajna trenerska iskustva. Duško iza sebe ima titule, od onih u bivšoj Jugoslaviji do Grčke, znamo da je legenda bh. fudbala i vjerujem da će BiH odvesti na Euro.  

Ivan Anđelić

Ivan Anđelić. Ž. Miličević

- Duško je vedeta bh. nogometa i on je pronio slavu svih nogometaša iz BiH diljem svijeta. Vrlo je teško kazati hoće li BiH odvesti na Euro 2020., ali se nadam da hoće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.