REAKCIJE

Šarović: Nema koaliranja s Dodikom i SNSD-om

Svaki kandidat SDS-a za gradonačelnika Bijeljine treba se distancirati od Dodika

Šarović: Dodik bruka i Republiku Srpsku i naš narod. Arhiv

Avaz.ba / Fena

28.2.2020

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović isključio je mogućnost koalicije sa strankom Milorada Dodika, Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) te istakao da je to jasna poruka svim SDS-ovcima.

Moramo se distancirati

- Vlast i koaliciju na lokalnom nivou trebamo graditi s partnerima, a ne sa strankom koja otvoreno želi da uništi SDS, što je predsjednik SNSD-a u više navrata ponovio - kazao je Šarović. 

Naglasio je da SDS treba smijeniti SNSD s vlasti, a ne da s njima pravi bilo kakvu koaliciju.

Šarović: SDS treba smijeniti SNSD s vlasti. Arhiv

- To je jasna poruka svim SDS-ovcima, nema koalicije s Miloradom Dodikom i njegovim SNSD-om. Svaki SDS-ovac mora se distancirati od ovakve politike koju vode SNSD i Dodik, koji bruka i Republiku Srpsku i naš narod - kazao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a

Govoreći o izborima u Bijeljini, Šarović je ponovio da će SDS imati kandidata za gradonačelnika, a on mora biti „SDS 100 posto“.

Snažan otklon

- Svaki kandidat za gradonačelnika mora se jasno distancirati od politike Dodika. Taj otklon mora biti jasan i snažan ukoliko želi da bude kandidat za gradonačelnika. Ko je za politiku SDS-a s nama je, ko nije i misli da treba veličati politiku Milorada Dodika, taj nije s nama i ne može da predstavlja SDS bilo gdje - kazao je Šarović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.