ZENICA

UNDP isporučio 150.000 hiruških maski

Nastavlja se kontinuitet snabdijevanja neophodnom opremom kantonalnih ustanova koje su angažovane na suzbijanju posljedica pandemije koronavirusa

Kontigent maski. Avaz

D. Pa. / Avaz.ba

10.4.2020

Kantonalnoj upravi civilne zaštite (KUCZ) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas je pristigla isporuka od 150.000 zaštitnih maski, od ukupno poručenih 200.000 po osnovu Sporazuma o sufinansiranju nabavke zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava između Vlade ZDK i UNDP-a, koji je jučer potpisao premijer Mirza Ganić, a za koji je Vlada ZDK izdvojila 400.000,00 KM. 

Ovim se nastavlja kontinuitet snabdijevanja neophodnom opremom kantonalnih ustanova koje su angažovane na suzbijanju posljedica pandemije koronavirusa. Prema odluci Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK, sva zaštitna oprema i dezinfekciona sredstva će biti ravnomjerno raspoređena svim zdravstvenim ustanovama, Civilnoj zaštiti, MUP-u i Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove.

Pokazalo se da je trenutno ovo najbolji model nabavki, kako zbog efikasnosti procedure, transparentnosti, tako i zbog isplativosti. U pitanju su proizvodi domaćih proizvođača koji posjeduju sve relevantne certifikate za proizvodnju zaštitne opreme ove kategorije.

Sutra se očekuje isporuka preostale količine od 50.000 hirurških zaštitnih maski te zaštitna odijela i dezinfekciona sredstva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.