REAKCIJE

Ismir Jusko: Svi učesnici zabave u Sarajevu kažnjeni sa po 500 KM

Kako nam je rekao, svim učesnicima zabave na licu mjesta izdati su prekršajni nalozi od po 500 maraka, dok gazdi objekta prijeti kazna od 2.000 do 10.000 KM

Jusko: Zaprepašten sam. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

4.5.2020

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova KS, rekao je večeras za "Avaz" da je ostao zaprepašten informacijama o korona-partyju i da je odmah tražio od policijskog komesara da pošalje policiju da se prekine ova zabava.

Kako nam je rekao, svim učesnicima zabave na licu mjesta izdati su prekršajni nalozi od po 500 maraka, dok gazdi objekta prijeti kazna od 2.000 do 10.000 KM .


- Ovo je zaista nevjerovatno. Kada je pola miliona građana bukvalno mjesecima pod mjerama, kada penzioneri i djeca 45 dana ne mogu normalno da izlaze, da se kreću, neko se sjeti da organizuje zabavu. Ovo je nevjerovatno. Zaista nemam riječi. Najgore od svega je što su na ovoj zabavi bile osobe koje nam u medijima drže predavanja šta da radimo i kako da se ponašamo. Sramota. Pogazili su sve postulate profesije - rekao nam je ministar Jusko.

Podsjetimo, rođendanskom korona-partyju u Sarajevu prisustvovalo je 16 osoba i svi će biti prekršajno sankcionirani. Sudionici korona-zabave, među ostalim, bili su i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.