SRAMOTNO

Nakon završetka mise: Policajce nazvao novim fašistima, a kardinala Puljića svinjom

Piše: Avaz.ba

16.5.2020

Građane Sarajeve za dostajnstvo držanje tokom protesta protiv mise u sarajevskoj Katedrali pohvalio je i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko. Međutim, zabilježeno je i nekoliko ispada koji kaljaju obraz Sarajeva. 

Naime, nakon što je završena misa za žrtve Bleiburga u Sarajevu, u katedrali Srca Isusova, ministar Jusko se zahvalio građanima što su na dostojanstven način iskazali svoje nezadovoljstvo.

- Moram, prije svega, da zahvalim svim građanima. Sve je proteklo u najboljem redu. Protest antifašista je protekao bez incidenata. Na dostojanstven način su iskazali svoje nezadovoljstvo - kazao je ministar Jusko.

Veliki broj građana Sarajeva dostajnstveno je protestiralo, ali je bilo i nekoliko pojedinaca koji su "zalutali".


Policijski službenici blokirali grad. Avaz

Stidite se, svi policajci, vi ste novi fašisti. Sram vas bilo, koga čuvate. Naši roditelji su školovani partizanskom krvlju i ova je država u AVNOJ-evskim granicama zahvaljujući partizanima i njena državotvornost - rekao je jedan muškarac s istaknutom petokrakom obraćajući se okupljenima na protestu. 

Optužio je vlasti, jer “čuvaju svinju”, dodavši da je kardinal Puljić od danas persona non grata i najavivši da će se “nešto desiti”.

- Čuvate svinju jednu, on je od danas persona non grata, nepoželjan. Neće se danas ništa desiti, ali će se desiti za par dana, garantujem vam. Ništa se danas neće desiti, nismo ludi, nismo ludi, al’ ćete popustiti- istakao je on.

Kratko obraćanje završio je još jednom neizravnom prijetnjom.

- Vi čuvate svinje na vlasti, ove gore, i njima će vrlo brzo kraj doć’, vrlo brzo, a onda ćemo vidjeti na čiju ćete stranu stat’. Ulizice jedne, sram vas bilo- kazao je muškarac na protestu protiv održavanja svete mise u sarajevskoj Katedrali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.