REAKCIJE

Iz Inspektorata prosvjetne inspekcije KS negiraju navode rektora Škrijelja

Izjava rektora Škrijelja krajnje zlonamjera i potpuno neutemeljena, navela je Čomor

Zgrada Rektorata UNSA-e. Arhiv

Piše: Avaz.ba

29.6.2020

Glavni inspektor Inspektorata prosvjetne inspekcije KS Amra Čomor negirala je navode rektora Univerziteta u Sarajevu Rifata Škrijelja 24. juna da se stavlja na stranu Medicinskog  fakulteta u Sarajevu i već više od godinu konstantno šalje inspektore na Univerzitet u Sarajevu, čime zaustavlja normalan rad Univerziteta zbog čega je najavio i podnošenje krivične prijave.

- Radi zaštite profesionalnog digniteta i moralnog  integriteta, s obzirom da posao glavnog inspektora Inspektorata prosvjetne inspekcije već godinama obavljam savjesno, profesionalno i u skladu sa zakonom, naglašavam da je izjava rektora Škrijelja krajnje zlonamjera i potpuno neutemeljena, jer su svi inspekcijski nadzori kantonalnih prosvjetnih inspektora za visoko obrazovanje na Univerzitetu u Sarajevu u proteklom periodu isključivo inicirani zahtjevima stranaka i uposlenika Univerziteta, dok nadzora u okviru plana redovnih kontrola nije ni bilo,  sa čim je Rektor i upoznat u postupku kontrola - navela je Čomor.

Napominje da kao i ostale kolege iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS i prosvjetni inspektori su shodno odredbama člana 30. Zakona o inspekcijama Kantona Sarajevo u obavezi postupati po dobijenim zahtjevima stranaka, te u predviđenim zakonskim rokovima izvršiti nadzore i dostaviti im odgovore o utvrđenom činjeničnom stanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.