REAKCIJE

Demobilisani borci Armije RBiH uputili podršku dr. Gavrankapetanoviću: U ratu smo mi trebali njega, u miru on treba nas

Borci Udruženja demobilisanih boraca – veterana ARBiH Kamp boraca daju apsolutnu podršku prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću i ako bude potrebno, bit ćemo ponovo na ulicama

E. T. / Avaz.ba
16.07.2020 14:35

Udruženje demobilisanih boraca – veterana ARBiH Kamp boraca: Ako treba na ulice

Foto: Arhiv

Udruženje demobilisanih boraca – veterana ARBiH Kamp boraca uputilo je podršku prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću. Jučer je Etički komitet Ljekarske komore KS na sjednici održanoj u krnjem sastavu, odlučilo da se nastavlja proces oduzimanja licence protiv Gavrankapetanovića.

- Na samom početku postavljamo pitanje je li dr. Gavrankapetanović na meti jer je podigao glas i stao u zaštitu oboljelih koji nemaju pravo na liječenje? Ako je odgovor potvrdan, onda se pitamo u kakvoj to državi živimo?  Mi borci ARBiH borili smo se na ulicama skoro pet godina za pravdu, čast i dostojanstvo. Ako bude potrebno, opet ćemo! Nikada nećemo dozvoliti pokušaj ušutkivanja nepodobnih, kao ni osporavanje osnovnog ljudskog prava na slobodu govora i mišljenja. Naš glas će se uvijek čuti - poručuju iz Udruženja Kamp boraca. 

  • Dr. Gavrankapetanović: Ugledni ljekar
    Dr. Gavrankapetanović: Ugledni ljekar Foto: Avaz

Dodaju da je dr. Gavrankapetanović tokom agresije obišao mnoga ratišta liječeći ranjenike i bolesne te da je bio pripadnik ARBiH 1.386 dana.

- U ratu smo mi trebali njega, danas u miru on treba nas. Borci Udruženja demobilisanih boraca – veterana ARBiH Kamp boraca daju apsolutnu podršku prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću i ako bude potrebno, bit ćemo ponovo na ulicama, uz njega - kaže se u saopćenju.

Komentari

NA VRH