OBIŠAO OPĆU BOLNICU

Premijer Nenadić podržao rad sarajevske bolnice: Vlada KS odobrila je zaposlenje 47 zdravstvenih radnika

Ono što smo unutra vidjeli zaista djeluje ohrabrujuće i ulijeva puno pouzdanja da je ovo još jedna od linija kojom zdravstveni sistem u KS odgovara na potrebe svojih pacijenata i građana, kazao je Nenadić

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

20.7.2020

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić danas je posjetio Urgentni centar Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo. Domaćin mu je bio direktor prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, kao i ostatak ekipe.

- Puno nam znači podrška u ovim trenucima koji su vrlo važni za ovaj grad - poručio je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

Nenadić je obišao prostorije Urgentnog centra nakon čega se obratio medijima. Premijer KS istakao je da je zdravstvo danas jedno od ključnih pitanja i prioriteta u radu Vlade KS.

- Danas smo došli da, prije svega, podržimo i vidimo kako je startala nova linija funkcioniranja, jedna od najvažnijih trenutno u Općoj bolnici, a to je Urgentni centar. Sa petka na subotu počeo je da i formalno da fukncionira. U kratkom obilasku imao sam priliku da vidim koliko je to moderan, opremljen, osposobljen i kadrovima u ovom trenutku pokriven sistem u zdravstvenoj zaštiti u KS. Do ovog trenutka, skoro 350 građana KS, već je koristilo uslugu u Ugentnom centru. Funkcionira i sistem preventivne zaštite i sistem mjera koje su ovdje poduzete s ciljem zaštite i pacijenata i osoblja. Ono što smo unutra vidjeli zaista djeluje ohrabrujuće i ulijeva puno pouzdanja da je ovo još jedna od linija  kojom zdravstveni sistem u KS odgovara na potrebe svojih pacijenata i građana. Naglasio bih da je KS u ovom periodu, za nekoliko mjeseci, pomogao zdravstveni sistem sa više od 150 novoprimljenih zdravstvenih radnika. U Općoj bolnici odobrili smo 47 ukupno, a prijem je u toku - kazao je Nenadić.

Premijer KS Mario Nenadić s direktorom Opće bolnice Ismetom Gavrankapetanovićem - Avaz
Premijer Nenadić obišao Urgentni centar Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" - Avaz
Gavrankapetanović i Nenadić - Avaz
Ekipa Urgentnog centra dočekala premijera Nenadića - Avaz
Ekipa Urgentnog centra dočekala premijera Nenadića - Avaz
+3

Dodao je da trenutno rade na proširenju i osposobljavanju i kapaciteta izolatorija i drugih funkcija, ali i da je zadovoljan onim što je zatekao u Urgentnom centru.

- Želim ohrabriti i građane i predstavnike institucija time da će Vlada KS na svaki opravdan zahtjev direktora institucija reagirati, kako u smislu zapošljavanja neophodnog broja zdravstvenih radnika, tako i u smislu opremanja i funkcioniranja sistema i svega onoga što zdravstvo u ovom trenutku može tražiti. Zdravstvo je jedan od gorućih problema, ne samo zbog toga što je bilo zapušteno svih ovih godina, već i zbog aktualne situacije izazvane pandemijom koronavirusa - istakao je Nenadić dodavši da će Vlada KS pružiti potporu zdravstvu vezano za "put pacijenta".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.