PROŠIRENA SJEDNICA UO

Nenadić podržao uposlenike Opće bolnice i obećao svu potrebnu pomoć

Premijer KS istakao je da se bivša Garnizona ambulanta u krugu Opće bolnice koja je planirana za izolatorij mora što prije prilagoditi za tu namjenu

Proširenoj sjednici prisustvovali i Isić te Katana. Opća bolnica

Avaz.ba

30.7.2020

Upravni odbor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ danas je održao proširenu sjednicu kojoj su prisustvovali premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, sekretar Ministarstva zdravstva KS Amra Isić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Sakib Katana i prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor  ove zdravstvene ustanove.

Sastanak je bio posvećen aktuelnoj situaciji u zdravstvu u svjetlu pandemije koronavirusa.

Na sjednici su saopćeni i efekti uvođenja 24-satnog radnog vremena na Urgentnom centru. Evidentno je povećanje obima posla ali i troškova za lijekove, dijagnostiku, dežure i sve ostalo. Novi način rada zahtijeva sistemsku finansijsku i kadrovsku podršku.



Na sastanku i Gavrankapetanović. Opća bolnica

Premijer Nenadić je izrazio podršku medicinskim radnicima i obećao svu potrebnu pomoć. Istakao je da se bivša Garnizona ambulanta u krugu Opće bolnice, koja je dodjeljena Zavodu za javno zdravstvo KS, a koja je planirana za izolatorij, mora što prije prilagoditi za tu namjenu. Kazao je da sve ovo traje dugo, a da se svakim danom  povećava broj zaraženih građana Covid-19.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.