PROCEDURE

Vlada FBiH na potezu: Ko će zamijeniti preminulog Salku Bukvarevića

Upravo je Terzo ključna osoba koja je i mijenjala Bukvarevića za vrijeme godišnjih odmora, ali i dok je bio na liječenju na Podhrastovima

Bukvarević: Preminuo prošle sedmice. Vlada FBiH

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

3.8.2020

Vlada FBiH morala bi vrlo brzo donijeti odluku koga će ovlastiti da rukovodi Ministarstvom za boračka pitanja nakon što je nedavno preminuo od koronavirusa ministar Salko Bukvarević. 

Po Zakonu, Bukvarevića bi trebala mijenjati sekretarica Tatjana Pejaković, ali je ona, kako saznajemo, trenutno na godišnjem odmoru. Prema informacijama našeg lista, Bukvarević je za potpisivanje svih akata ovlastio svog pomoćnika za finansije i informacioni sistem Mirzu Terzu.

Upravo je Terzo ključna osoba koja je i mijenjala Bukvarevića za vrijeme godišnjih odmora, ali i dok je bio na liječenju na Podhrastovima.

Terzo je potpisivao sve redovne akte. No, s obzirom na novonastalu situaciju, sada se mora očitovati Vlada i donijeti odluku ko će u ime ovog Ministarstva potpisivati akte i donositi ključne odluke.

Pogotovo što se bliži isplata invalidnina, koje su dogovorene za 10. avgust.

Moguće je da premijer Fadil Novalić potpiše odluku o invalidninama, ali je pitanje ko će rukovoditi ministarstvom koje je jedno od najizloženijih u Vladi FBiH s obzirom na tematiku kojom se bavi.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.