PROBLEMI

Dodatni finansijski udarac GRAS-u: Osjetno pala prodaja svih vrsta karata!

Drogirani putnici zadaju glavobolju revizorima

Revizori kontroliraju putnike pri ulazu. ARHIV

Piše: A. Nalo

17.12.2020

Zbog pandemije koronavirusa osjetno je došlo do pada prodaje svih vrsta karata u preduzeću GRAS. Dodatni finansijski udarac zadaju i građani, koji na sve načine izbjegavaju platiti prijevoz.

Kako bi suzbili tu pojavu, kontrolori imaju pune ruke posla.

Motivirati građane

U Službi kontrole naplate ima 121 zaposlenik. Na sve načine pokušavaju motivirati građane da plate uslugu koju redovno koriste. Problema imaju i s putnicima pod utjecajem opojnih sredstava – kazao je za “Avaz” Almir Ahmetspahić, direktor preduzeća.

Osim redovnog posla, angažirani su i na kontroli provođenja epidemioloških mjera u vozilima javnog gradskog prijevoza s ciljem zaštite od zaraze koronavirusom.

Nedostaje vozača

- Postojeći broj uposlenih je 1.310, a u proteklih deset godina smanjen je za 800. GRAS je kadrovski vrlo stara firma, prosjek starosti zaposlenih je više od 53 godine. Najviše nam nedostaje vozača, mehaničara i higijeničara – ističe Ahmetspahić.

Prema njegovim riječima, preduzeće trenutno nema dugovanja po osnovu plaća i zdravstvenog osiguranja prema radnicima, iako je zbog blokade računa u toku ove godine dolazilo do kašnjenja u isplati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.