SKANDALOZNO

“Nož, žica” majice na popustu u beogradskoj prodavnici

Za one koji nisu za “nož i žicu”, “011shop” nudi i majice sa natpisom “Wifebeater”, za ljubitelje porodičnog nasilja, ali i dukseve sa skraćenicom “A.C.A.B”

Otvoreno reklamiraju proizvode. Printscreen

A. Ka.

15.1.2021

Majice sa sramnim natpisom "Nož, žica", samo su dio jezivog asortimana beogradske prodavnice "011shop", bogate "patriotskim programom" u kojem se veliča genocid u Srebrenici. U ponudi, koju prodavci otvoreno reklamiraju, trenutno je na akciji majica sa ovim natpisom uz koju, kako navode prodavci, ide i fantomka. 

U pitanju su dukserice sa kapuljačom koja se može u potpunosti zatvoriti i poslužiti kao fantomka, a sve to po prazničnoj cijeni od 1.990 tamošnjih dinara, dok je model sa kratkim rukavima i istim natpisom također na sniženju.

Za one koji nisu za “nož i žicu”, “011shop” nudi i majice sa natpisom “Wifebeater”, za ljubitelje porodičnog nasilja, ali i dukseve sa skraćenicom “A.C.A.B” (All cop are bastards), koji je zabranjen u cijelom svetu kao “simbol od interesa za postupanje po zločinima iz mržnje”.

Uprkos tome što se i prva dva natpisa mogu svrstati u istu kategoriju, očigledno je da je u Srbiji dozvoljeno da se oni štampaju i proizvode. Dodatno začuđuje što je online kupovina ovih proizvoda obavlja preko inostrane banke koja, po zakonima EU, ne bi smjela da dozvoli transakcije za kupovinu ovakvih proizvoda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.