USPJEH

Film "Tako da ne ostane živa", inspirisan brutalnim ubistvom Arnele Đogić, osvojio Specijalno priznanje u Trstu

Film "Tako da ne ostane živa" je svjetsku premijeru imao 23. januara na ovom Festivalu

Scena iz filma. Faruk Lončarević

Piše: E. T.

31.1.2021

Ovogodišnji Trieste Film Festivala, njegovo 32. izdanje završeno je sinoć, a film Faruka Lončarevića "Tako da ne ostane živa" osvojio je Specijalno priznanje. 

Bh. koprodukcija "Otac" Srdana Golubovića osvojila Nagradu publike i Central European Initiative nagradu.

Film "Tako da ne ostane živa" je svjetsku premijeru imao 23. januara na ovom Festivalu. 

Film je nastao prema motivima teškog zločina koji se dogodio prije pet godina u Olovu u srednjoj Bosni, kada je ubijena mlada djevojka Arnela Đogić.


Glavne uloge u filmu tumače Aida Bukva i Dino Sarija, a u filmu glume i Enes Kozličić, Aleksandar Seksan, Faketa Salihbegović – Avdagić, Mehmed Porča, Ivana Vojinović, Dženita Imamović Omerović, Mirela Lambić, Dina Mušanović, Admir Šehović, Nadine Mičić, Saša Krmpotić i Bakir Silajdžić. Režiju i scenarij za film potpisuje Faruk Lončarević, direktor fotografije je Alen Alilović, dizajn zvuka radio je Mirza Tahirović, kostimografiju Lejla Graho, montažeri filma su Redžinald Šimek i Faruk Lončarević, a film su producirali Faruk Lončarević i Rusmir Efendić.

Trieste Film Festival je održan u online formatu od 21. do 30. januara, a prikazao je 29 dugometražnih igranih, 19 dokumentarnih i 16 kratkih filmova, te 25 filmova u pratećim programima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.