CRVENI KRST FBIH

Priznanje "Humani podvig" za dvojicu sarajevskih policajaca

Priznanja dobitnicima nagrada uručili su predsjednik i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH, Marko Sinanović i Namik Hodžić

A. Ka.

9.4.2021

S uručenja priznanja. MUP KS

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Dokara i Muamer Hurić dobitnici su priznanja Crvenog križa Federacije BiH „Humani podvig“.

Priznanje im je uručeno na na 8. sjednici VI saziva Skupštine Crvenog križa Federacije BiH. Ukupno je dodijeljeno 11 spomenutih priznanja.

- Da požrtvovanost i lična hrabrost u obavljanju svakodnevnih poslova i zadataka policijskih službenika ne ostaje nezamijećena, dokazuje i jučerašnje priznanje Crvenog križa Federacije BiH – naveli su iz MUP-a KS.

Priznanja „Humani podvig“ dodjeluje se za nesebično djelo kojim su u iznenadnim nesrećama spašeni život/i ili spriječene teže posljedice za pojedinca, grupu građana ili dio lokalne zajednice, kao i za iskazanu solidarnost, hrabrost i pruženu pomoć.

Podsjećamo, policajci Dokara i Hurić su u junu prošle godine intervenirali u stanu na Alipašinom Polju, pruživši tom prilikom pomoć djevojčici koja je određeno vrijeme, bez nadzora, boravila sama u stanu na petom spratu stambene zgrade. Policijski službenici su, da bi došli do djevojčice, prešli preko balkona iz jednog stana u drugi, rizikujući pri tome vlastitu sigurnost i živote.

Priznanja dobitnicima nagrada uručili su predsjednik i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH, Marko Sinanović i Namik Hodžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.