POMOĆ U PRAVO VRIJEME

"Klas" donirao "Merhametu" 10 tona brašna

"Merhametova" pekara u Tuzli proizvodi hljeb za 2.400 socijalno ugroženih korisnika

A. K.

Uručena donacija od 10 tona brašna

Foto: Merhamet


Sarajevska kompanija "Klas" donirala je 10 tona brašna "Merhametu". Odlukom predsjednika ove humanitarne organizacije Kenana Vrbanjca, brašno je preusmjereno Merhametovoj pekari u Tuzli, koja, zajedno sa Narodnom kuhinjom "Imaret", djeluje u okviru Regionalnog odbora "Merhameta" Tuzla, saopćeno je iz ove organizacije.

"Merhametova" pekara u Tuzli je počela s radom nedavno i prva je pekara ove humanitarne organizacije u BiH. U njoj se proizvodi hljeb za 2.400 socijalno ugroženih građana na području Tuzlanskog kantona.

Direktorica Regionalnog odbora "Merhameta" Tuzla, Mensura Husanović, naglasila je da je donacija od 10 tona brašna od kompanije "Klas" veoma dragocjena i stigla je u pravo vrijeme, uoči samog mjeseca ramazana.

- Tokom ramazana, u našoj pekari ćemo svakodnevno proizvoditi hljeb za naših 2.400 korisnika, kao i ramazanske lepine za sve postače. Zbog epidemiološke situacije, iftare koje ćemo pripremati u našoj kuhinji "Imaret" dostavljat ćemo na kućne adrese korisnika u Tuzlanskom kantonu, kao i povratničkim porodicama u Podrinju - kazala je Husanović.

Predsjednik "Merhameta", Kenan Vrbanjac, također se zahvalio na vrijednoj donaciji.

- Značajna je podrška društveno odgovornih kompanija u BiH, kao što je "Klas", jer njihova pomoć umnogome pomaže "Merhametu" i njegovim javnim kuhinjama da kvalitetno odgovore svojoj misiji koja podrazumijeva pomoć i brigu o socijalno ugroženim kategorijama u Bosni i Hercegovini – naglasio je Vrbanjac.

Podsjetio je da "Merhamet", u svojih 40 kuhinja i njihovih punktova širom Bosne i Hercegovine, svakodnevno hrani 8.000 svojih korisnika i njihovih porodica koje su u stanju socijalne potrebe.

- Pandemija koronavirusa je ostavila duboke posljedice po naše društvo. "Merhamet" svakodnevno dobija molbe brojnih građana da im se pomogne, jer su se našli u teškoj situaciji zbog gubitka posla i drugih razloga. Stoga nam je dragocjena svaka podrška kako bismo s pružanjem neophodne pomoći obuhvatili što više takvih građana – kazao je Vrbanjac i pozvao donatore u BiH i dijaspori da podrže "Merhametove" ramazanske aktivnosti.

Više o temi Kenan Vrbanjac

NA VRH

Podijeli članak na