SASTANCI

Reis Kavazović zahvalio ambasadoru Pingu na doniranim vakcinama našoj zemlji

Islamska kultura ima mnogo toga zajedničkog sa našom konfučijanskom, kazao je ambasador Ping

Razgovaralo se i o unapređenju odnosa. MINA

MINA

7.5.2021

Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je posjetio ambasador Narodne Republike Kine u našoj zemlji Ji Ping.


Posjeta je upriličena povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, a u dugom i prijateljskom razgovoru dvojica sagovornika su se dotakla brojnih tema.


Razmijenjene su informacije o praznicima u jednoj i drugoj kulturi, te ustanovljeno da tu postoji velik broj zajedničkih tačaka.


- Islamska kultura ima mnogo toga zajedničkog sa našom konfučijanskom - kazao je ambasador Ping, dodajući da je to „osnova za dobre odnose među nama“.


Reisu-l-ulema je ambasadoru Pingu izrazio zahvalnost na vakcinama koje je Kina donirala našoj zemlji.


Ambasador Ping je rekao da će njegova zemlja to nastaviti činiti i dalje i da će nastojati da vakcina protiv Covida-19 postane svjetsko javno dobro, dostupno svim ljudima svijeta. Također je izrazio želju da u toku mjeseca ramazana u okviru svojih kompetencija finansira neki humanitarni projekat, što je reisu-l-ulema prihvatio s radošću.


Dvojica sagovornika razgovarali su i o drugim pitanjima, naročito o unapređenju odnosa i olakšavanju života običnim ljudima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.