NASTAVAK AGONIJE

Zikreta Mujdžić, majka preminule trudnice, uznemirena informacijama o falsificiranju dokumentacije u KCUS-u: I ranije su sve lagali, lako im je otkucati papir

Ne odustajem od tužbe, čula sam se s Mirelom Palić, angažovat ćemo advokata Damira Koldžu, rekla je Mujdžić

E. Trako

Zikreta Mujdžić: I ranije su sve lagali

Foto: Avaz


Nakon šokantnih informacija koje su se pojavile u medijima da se dokumentacija preminulih pacijenata od koronavirusa koji su bili hospitalizirani na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) falsificira, Zikreta Mujdžić, majka preminule trudnice Melihe Lisak, za portal "Avaza" kazala da je ništa ne iznenađuje i da je veoma uznemirena.

Ranije su sve slagali i lažu, mogu da pišu šta hoće

Također, kazala nam je da sljedeće sedmice ide na sastanak sa Damirom Koldžom, advokatom koji zastupa porodice Hota i Palić u tužbi protiv KCUS-a na čelu s direktoricom Sebijom Izetbegović.

- Dok smo mi zvali svaki dan, po ne znam koliko puta, a imam te snimke, govorili su da ona nikad nije imala temperaturu. E sad, lako im je otkucati papir i lagati nešto na papiru. Oni su slagali, sve je to moguće. Ranije su sve slagali i lažu, mogu da pišu šta hoće. Njoj nikad nisu dali ni nalaze kad je otpuštena, samo su napisali na papir da je to uzrokovala jaka temperatura. Međutim, kad god smo zvali i pitali ima li temperaturu bilo nam je rečeno da nema, stabilno je stanje, dobro je, ustaje, komunikativna... Vidi se taj lopovluk koji vode - rekla je Mujdžić za portal Avaza.

Od tužbe ne odustajem

Potvrdila nam je da od tužbe KCUS-a zbog smrti njene kćerke neće odustati.

- Čula sam se s Mirelom Palić, angažovat ćemo advokata Damira Koldžu. Od tužbe ne odustajem. Uvijek mislim na to kako se ona meni javila da je tu noć plakala od bolova u leđima i niko joj nije došao - kazala je Zikreta Mujdžić.

NA VRH

Podijeli članak na