REAKCIJE

Čevra: Ne znamo kad će biti vode u Sarajevu, ali znamo da Dino i Čampara ne ljetuju zajedno

Stotinu dana političke kulture i šutnje je davno prošlo draga naša kantonalna vlado, a Vi niste u stanju očistiti grad, pustit vodu, pokositi travu..., napisao je Čevra na Facebooku

Čevra: Oglasio se na Facebooku. Facebook

Piše: A. Č.

5.8.2021

Kolumnista Omer Čevra oglasio se na Facebooku gdje je komentirao trenutno stanje u glavnom gradu BiH, a gdje je nekoliko naselja još od sinoć bez vode.

- Taj divni osjećaj kad dođes kući znojan s treninga u centru Sarajeva jer si ustao u 5:45h da bi stigao trenirati, a i stići na posao na vrijeme, kad nema vode da se okupaš jer, eto, u 2021. godini to je normalno i prihvatljivo, uz genijalno saopštenje rukovodstva iz VIK-a koji poručuju da će “u toku dana doći voda”, iako su sinoć rekli da će voda doći u “ranim jutarnjim satima”, jer vode nema već preko 14 sati. Hvala na informaciji. Puno ste pomogli.


Zalijevamo se vodom iz flaše u 2021. godini

Ali hajmo malo o Dodiku i Čoviću. Ipak su to u Sarajevu mnogo bitnije teme nego što nema vode i što nas VIK pravi budalama svojim saopštenjima. Nema veze, snaćemo se mi. Ima pet litara vode u flaši, pa se plakni malo ili zalij. Ovo je izgleda živi primjer iz one čuvene replike Pavla Vujisića u filmu Otac na služenom putu - “Drugi je.u, a ti se Muzafere kupaj!” 

Tako se nekako osjecam. Ipak, nije sve tako crno, jer dok se mi zalijevamo vodom iz flaše u 2021. godini, gledamo smeće na sve strane, strahujemo kako će kakva zmija ili pacov iskočit iz zaraslih gradskih zelenih površina, u to vrijeme lider “sarajevske Trojke” Dino Konaković obavještava širu javnost putem svog facebook profila jednu vrlo značajnu informaciju zbog koje nam je svima pao kamen sa srca, a to je da on i Aljoša Čampara nisu zajedno na moru, već da je on na odmoru u Grčkoj, a Čampara u Neumu. 

Ja fakat ne znam šta bi mi danas da nam uvaženi Konaković to nije saopštio na facebooku i kako bi preživjeli ovaj dan bez ove vrlo relevantne informacije za ovaj grad. Odmah mi je i ovo zalijevanje hladnom vodom lakše palo. Kao i premijer Forto koji nas je u svim ovim problemima obavjestio da će ici u utrku za predsjednika Naše stranke. Još jedna i nizu jako bitnih informacija za građane, bez koje, mi ne znamo kako bi mirno večeras spavali.


Stotinu dana političke kulture i šutnje

Stotinu dana političke kulture i šutnje je davno prošlo draga naša kantonalna vlado, a Vi niste u stanju očistiti grad, pustit vodu, pokositi travu, a kamoli realizirati neki ozbiljan infrastrukturni projekat kao što je Prva transverzala koja ne mrda od kada ste preuzeli vlast. Ja sam se jutros vodom iz flaše okupao, ali moj komšija, uvaženi stariji gospodin, kome je supruga umrla, a djeca u inostranstvu, teško da će moći, jer evo zove me svakih pola sata i pita znam li kada će doći voda i mogu li mu donijeti par litara sa pumpe.

Ukoliko ovako nastavite, ne uozbiljite se, ne krenete raditi za ovaj grad i građane, i izbijete iz Vaših glava da nas zanima s kim ste i kada na moru, ne prestanete se ganjat telefonima po hodnicima i objavljivat svaku glupost na društvenim mrežama koja Vam pada na pamet i ne uradite nešto korisno za ovaj grad i kanton, koji dugo vremena nije bio u gorem stanju, neće vam građani to zaboraviti. Ništa ne radite, a na to sve se ponašate arogantno kao megaface. To Vam je siguran recept za propast na sljedećim izborima. 

Bez uvrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.