REAGIRANJE

Advokat Bakirovog zeta tvrdi: Ćamil nije vlasnik kupleraja

Ovim dopisom Vam ukazujemo i na to da Ćamil Humačkić nije javna ličnost niti ima namjeru to postati odnosno na takav način se ponašati

Advokat Nedžad Beća uputio dopis medijima. Avaz

Piše: E. T.

3.9.2021

Nakon što je tabloid Objektiv.rs u novinama i na svom portalu objavio da je Ćamil Humačkić, zet Bakira Izetbegovića, vlasnik kupleraja u Njemačkoj i nakon što je o tome izvijestila i poznata Facebook stranica "Raja sa biroa", oglasio se njegov advokat Nedžad Beća čije reagiranje prenosimo: 

- Kao što Vam je to poznato, naš vlastodavac je u petak, dana 27. avgusta 2021. godine, zaključio brak sa Jasminom Izetbegović. Taj događaj su određeni lokalni i regionalni web portali, dnevni listovi itd. iskoristili za vlastitu promociju, politički obračun sa roditeljima Jasmine Izetbegović odnosno Strankom demokratske akcije i slično.


Ostvarivao značajne prihode do objave

U okviru tih aktivnosti i odnosa, koji nemaju nikakve veze sa našim vlastodavcem, u medijima odnosno web portalima je objavljena netačna informacija da je gospodin Čamil Humačkić vlasnik, suvlasnik i/ili direktor pravnog lica koje se bavi eskortom. Tu informaciju su različiti mediji odnosno web portali i dnevni listovi prenijeli, pri čemu je u politički motivisanim objavama djelatnost tog pravnog lica označena kao kupleraj - navodi advokat u dopisu.

Kaže da se radi o informaciji koja je netačna i koja je relativno lako i jednostavno provjerljiva.

- Ovim dopisom Vam ukazujemo i na to da Ćamil Humačkić nije javna ličnost niti ima namjeru to postati odnosno na takav način se ponašati. Radi se o izuzetno uspješnoj osobi koja prihode ostvaruje u realnom sektoru i čije poslovne aktivnosti u bitnom dijelu zavise od njegovog ugleda i reputacije - piše Beća.

Kaže i to kako se radi o licu koje je do predmetnih objava ostvarivalo značajne prihode tako je za očekivati da će i materijalna štete biti izuzetno velika a što se može zaključiti i iz informacija i obavijesti koje je, kako kaže, naš klijent, nakon objave sporne informacije, već zaprimio od poslovnih partnera.


Humačkić se protivi objavljivanju njegovih ličnih podataka

- Obavještavamo Vas o tome da se naš vlastodavac protivi objavljivanju njegovih ličnih podataka kao i da istovremeno traži od Vas da izbrišete sve informacije na osnovu kojih se on može identifikovati. Pozivamo Vas i sve ostale medije da svoj posao obavljate profesionalno te da informacije koje se odnose na našeg klijenta prije objavljivanja provjerite te da na taj način spriječite štetne posljedice koje nastaju zbog iznošenja i/ili pronošenja netačnih informacija. 

Iskreno se nadamo da ćete postupiti u skladu sa ovim dopisom te da našeg vlastodavca koji nema nikakve veze sa domaćim i lokalnim političkim odnosima nećete dovoditi u vezu sa aktivnostima kojima se ne bavi - piše u dopisu advokat Nedžad Beća. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.