ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik o zatvaranju Edina Vranja: Sve ratne zločince treba uhapsiti

Zašto se sada diže galama o posljednjem slučaju, pa koliko su oni Srba uhapsili, kaže Dodik

Ad. A. / Srna

Dodik: Sud odlučuje ko je kriv

Foto: Arhiva


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da sve osumnjičene za ratne zločine treba uhapsiti i poručio da "članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović nisu BiH".

-Predsjedništvo BiH može donositi odluke ako sva tri člana odlučuju. Ono što su oni jučer uradili je karikatura koja ne doprinosi ničemu. Treba dozvoliti da pravosuđa zemalja u regionu rješavaju slučajeve ratnih zločina - rekao je Dodik novinarima komentarišući hapšenje bivšeg funkcionera federalnog MUP-a Edina Vranja koji se sumnjiči za ratne zločne u Goraždu.

On je istakao da je “Srbija demokratski organizovana zemlja i pravna država”.

-Svako ko se sumnjiči za ratni zločin treba da bude priveden i ovdje u BiH. Zašto se sada diže galama o posljednjem slučaju, pa koliko su oni Srba uhapsili? Sud treba da odluči da li je neko kriv ili nije, a ne Komšić i Džaferović. Njih dvojica čine sve kako bi se ovdje sve raspalo -rekao je Dodik.

On kaže da “Komšić i Džaferović ne mogu ambasadora Srbije Aleksandra Đorđevića zvati na kafu, a nakon toga sve predstaviti kao pozivanje na konsultacije u veoma zvaničnoj diplomatskoj formi”.

NA VRH

Podijeli članak na