BORIS J. ZORKO

Beogradski advokat Edina Vranja za "Avaz": Ovo je način da se on pusti na slobodu

Smatram da ovakvom odlukom sud nije odgovorio na suštinske argumente koje smo iznijeli u žalbi i zbog toga odluka nije pravilna, kaže Zorko

Zorko i Vranj. Avaz

Piše: M. Aš.

20.9.2021

Beogradski advokat uhapšenog Edina Vranja, Boris J. Zorko, potvrdio je za portal "Avaza" da je Sud u Beogradu odbiju žalbu da se on pusti na slobodu, a nakon što mu je prošle sedmice određen jednomjesečni pritvor.

- Odbijena je žalba, ali bez obzira na odluku Suda u Beogradu, istraga je u domenu Tužilaštva. Moram reći da mislim da će se na relaciji dva Tužilaštva, Srbije i BiH, koji se tiče protokola o saradnji ova situacija i razriješiti. Protokol je ključan. Smatram da ovakvom odlukom sud nije odgovorio na suštinske argumente koje smo iznijeli u žalbi i zbog toga odluka nije pravilna. Ali, ponavljam, ono što je najvažnije, smatram da je cijela ova situacija i dalje rješiva i vjerujem u pozitivan ishod - rekao nam je je Zorko.

On je kazao da se Vranj osjeća dobro.

- Mi nastavljamo sve pravne korake da se njegova situacija što prije okonča - kaže Zorko.

Vranju je, podsjećamo, nakon hapšenja prije 10 dana na graničnom prelazu Uvac, Viši sud u Beogradu odredio pritvor.

Vranj se sumnjiči za navodne ratne zločine na području Goražde. Ranije je Tužilaštvo BiH, po prijavi protiv Vranja, a nakon analize svih dokaza donijelo naredbu o neprovođenju istrage.

 Svi ti dokazi proslijeđeni su u Beograd i oni su sada ključni za razrješenje cijele situacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.