OŠTAR ODGOVOR

Direktor UKS RS Vlado Đajić: Kisik je ispravan, svima je sve jasno osim Stanivukovića

Ja sam prvi put u životu juče dobio prijavu, nikad me ni jedan pacijent nije tužio, kaže Đajić

Đajić: Zaposleni i pacijenti u UKC izuzetno nezadovoljni ponašanjem Stanivukovića. Avaz

E. H./ Srna

28.9.2021

Kiseonik koji se koristi na UKC RS je ispravan, ustvrdio je Direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić.

On smatra da je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković pričom ovoj temi pokazao političku pohlepu, ne mareći za posljedice.


Certifikovana laboratorija uzela uzorke

Dodao je da je certifikovana laboratorija uzela uzorke kiseonika koji se koristi za liječenje pacijenata u UKC RS i da nisu tačni navodi da su u ovu zdravstvenu ustanovu jutros dopremljene nove boce kiseonika.

- Sve je svima jasno, osim što je Stanivuković pokazao političku pohlepu i nije mario za posljedice. Ja sam prvi put u životu juče dobio prijavu, nikad me ni jedan pacijent nije tužio, prijavio me gradonačelnik koji treba da mi da orden. Da je načuo za problem, trebao je doći da pomogne, ali otišao je i napravio dramu - rekao je novinarima Đajić, prenosi Srna.

On kaže da su zaposleni i pacijenti u UKC izuzetno nezadovoljni ponašanjem Stanivukovića i da su htjeli da protestvuju ispred Gradske uprave.


Zove rodbina pacijenata

Đajić je istakao i kako porodice hospitalizovanih pacijenata zovu bolnicu raspitujući se da li i kako mogu nabaviti medicinski kiseonik u "privatnom aranžmanu".

- Imali smo par koji je deset do 15 godina čekao bebu. Nakon toliko godina čekanja uspjeli su dobiti bebu pomoću vantjelesne oplodnje i novorođenče je trenutno na kisiku. Možete li zamisliti kroz kakvu dramu oni sada prolaze – upitao je Đajić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.