SAOPĆENJE

Tribina SBB-a u Brčkom: Izetbegoviću treba pomoći da u šahovskoj igri protiv Dodika i Čovića ne izgubi i partiju i prosperitetnu državu

Predsjednik SBB-a je istakao da će se Dodik odcijepiti jedino od svoje bahate i marionetske vlasti

N. Aj.

2.10.2021

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić u Brčkom. SBB

Na jučerašnjoj tribini u Brčkom, gdje je u redove SBB-a svečano primljeno novih 65 mladih članova, govorio je i predsjednik Fahrudin Radončić.

On je naglasio da u prelomnim trenucima po sudbinu države, politika SBB-a dobija potpunu satisfakciju i potentnost da nakon izbora u oktobru 2022. godine, liderski povede pozitivne procese u zemlji i regionu.

Svečano primljeno novih 65 mladih članova u SBB. SBB

Predsjednik SBB-a je istakao da će se Dodik odcijepiti jedino od svoje bahate i marionetske vlasti.

- Na kraju će jedino on biti blokiran, a Bosna i Hercegovina deblokirana i prosperitetna evropska država u NATO-u - kazao je predsjednik SBB-a.

Jučer u Brčkom održana tribina SBB-a kojoj je prisustvovao i predsjednik stranke Fahrudin Radončić. SBB

Radončić je istakao i da se cijela država nalazi na historijskom ispitu, koji svi zajedno polažemo na način da do kraja predizborne godine dobijemo novi izborni zakon, koji garantira fer izbore i prestanak izborne diskriminacija i majorizacije sa bilo koje strane:

- Bakir Izetbegović voli da igra šah. Ovoga puta, kao lider stranke koja ima najviše mandata na državnom nivou i snosi najveću odgovornost, igra protiv nervoznog Dodika i upornog Čovića. Ideje koje smo dobili tokom susreta sa predstavnikom SAD za izbornu reformu u BiH gospodinom Palmerom, veoma su dobra osnova za kompromis i pošten izborni zakon prema svima. Zato i pored ogromnih razlika sa Izetbegovićem, ipak - zbog naroda i države - moramo mu pomoći da ne izgubi i šahovsku partiju i Bosnu i Hercegovinu, kao stabilnu, mirnu i ekonomski prosperitenu evropsku državu. U ovakvo dramatičnoj situaciji nema mjesta za lične i stranačke sujete, nema mjesta za skrivene destruktivne namjere, ima mjesta samo za nesebični patriotizam i principijelnu toleranciju - zaključio je Radončić.


Radončić je, zajedno sa federalnim ministrom Nerminom Džindićem, obišao pogone i menadžment veoma uspješne kompanije TMD Group. SBB

Tokom posjete Distriktu Brčko, Radončić je, zajedno sa federalnim ministrom Nerminom Džindićem, obišao pogone i menadžment veoma uspješne kompanije TMD Group, koja bilježi izvanserijske poslovne rezultate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.