POSLANIK U SKUPŠTINI RS-A

Senad Bratić za "Avaz": Ovakve poruke Dodika zabrinjavaju ljude, posebno povratnike

Ove izjave i ova ponašanja više govore o Miloradu Dodiku, nego o rahmetli predsjedniku, rekao je Bratić

Senad Bratić: Ove izjave i ova ponašanja više govore o Miloradu Dodiku. Avaz

Piše: Fu. M.

15.10.2021

Posljednje izjave lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će u zgradi Predsjedništva organizirati zabavu na kojoj će pjevati pjesmu „Nema te više, Alija“, te da će pozvati i harmonikaša, za portal „Avaza“ komentirao je Senad Bratić, poslanik SDA u Narodnoj skupštini RS-a.

Neprimjerene izjave

- Mislim da je to neprimjereno kao osobi koja je na  njegovoj poziciji. Ipak on je predsjednik najveće političke stranke u entitetu RS, on je član Predsjedništva države BiH i mislim da ovo najviše govori o njemu samom.

Suvišno je govoriti o liku i djelu rahmetli predsjednika. Ove izjave i ova ponašanja više govore o Miloradu Dodiku, nego o rahmetli predsjedniku. Mislim da mu ne služi na čast. Ne znam kako misli da razgovara s predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem, koji je ujedno i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, kako ima obraza sutra da sjedne s njim za sto i da ga pogleda u oči te da otvore priču koja treba da rezultira da ljudi na ovim prostorima žive bolje – kaže Bratić.

Ne doprinosi suživotu

Ističe da ovakve sramotne izjave ne doprinose suživotu posebno povratnika u entitet RS.

- Ovo je veoma nisko. Ovo je jedna ružna poruka od osobe koja je na takvoj poziciji. Mislim da ovo nije  dobro ni za koga u BiH bez obzira na vjersku ili političku pripadnost. Definitivno smatram da se na ovim prostorima može i mora živjeti bolje. Mi imamo dosta resursa koji nisu iskorišteni. Mi se bavimo svakakvim glupostima, kakva je i ova današnja izjava Milorada Dodika koja sigurno  ne doprinosi suživotu, ekonomiji jer se bavimo tim stvarima, a ove životne nam ostaju iza leđa. Ove poruke samo ljude, posebno nas koji smo se vratili, zabrinjavaju, pa i nas koji smo se vratili u Bosanski Novi, sada Novi Grad. Ne može čovjek da ne bude zabrinut, jer ovo može dovesti u pitanje mir, ne samo u BiH već i u zemljama regiona – naglasio je Bratić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.