NAKON SMJENE GORDANE TADIĆ

Edin Domazet demantirao Elmedina Konakovića: Kajganić nema veze s predmetom "Dudaković"

Otkud ti za pravo da preko našeg predmeta-naše muke gradiš svoju politiku, napisao je Domazet

Elmedin Konaković. Avaz

Piše: N. Aj.

21.10.2021

Nakon što je jučer smijenjena glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, a v.d. ove funkcije izabran Milanko Kajganić, to je na društvenim mrežama komentirao i Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde.


Objava Konakovića na Facebooku. Printscreen

- Na čelo Tužilaštva BiH došao je tužilac koji je podigao optužnice i procesuira Dudakovića, Drekovića... Na čelu je posebnog Odjela za ratne zločine za koji svi zajedno tvrdimo da progoni generale, komandni kadar i borce Armije R BiH. Slovi za kadar odan Milanu Tegeltiji. Jadna, čemerna, kukavička i bezidejna politika SDA ponižava nas zadnjih godina tako kako nas nikad niko nije ponižavao. Spremni da u zaštiti svog kriminala trguju čim stignu, a mozga nemaju! Tuga, bijeda, sramota - napisao je Konaković.

Na ovu njegovu objavu reagirao je Edin Domazet, pripadnik Petog korpusa Armije BiH, koji je jedan od optuženih u slučaju "Dudaković".


Objava Domazeta na Facebooku. Printscreen

- Iznio si danas neistinu-laž te uznemirio mene kao optuženog u predmetu "Dudaković i drugi", a nadam se i druge moje kolege. Otkud ti za pravo da preko našeg predmeta-naše muke gradiš svoju politiku. Mi smo haman 41 mjesec tu u Sarajevu, a ti kao "lider" KS nisi se udostojio da s nama kahvu piješ. Eto, koliko te zanimamo.

Nije Dino danas izabrani vršilac dužnosti glavnog tužioca Milenko digao optužnicu protiv nas iz predmeta kako ti kažeš, a niti vodi predmet, niti ima šta s predmetom. Poslije ove današnje tvoje izjave zaključujem da si ti baš mamlaz-fukara od političara - poručio je Domazet preko društvenih mreža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.