SVI SE NASMIJALI

Porfirije pitao Dodika: Ne znam kako da te oslovim, jer nisi predsjednik ničega, ili jesi?

Dragi, ja sam maloprije pitao, ne znam kako da te oslovim, predsjedniče, jer nisi predsjednik ničega, ili jesi, rekao je Porfirije

Dodik i Porfirije: Ne znam kako da te oslovim. Screenshot

Piše: E. T.

24.10.2021

Tokom prošlosedmične posjete Bosni i Hercegovini, patrijarh Srpske pravoslane crkve Porfirije, imao je zanimljiv govor na jednom od druženja na kojem je bio i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a.

Obzirom da Dodik uporno ponavlja "da BiH nije država", "da je nefunkcionalna", "zajednica entiteta", a član je kolektivnog šefa države, patrijarh Porfirije je odlučio da ga upravo tako i pita. Ovaj video se masovno širi društvenim mrežama.

- Svi mi pravoslavni znamo kako se obraća vladika vladici, patrijarh vladici i obrnuto, ali mi smo ovdje svi svoji, i više od formalnosti smo braća. Dragi, ja sam maloprije pitao, ne znam kako da te oslovim, predsjedniče, jer nisi predsjednik ničega, ili jesi - upitao je patrijarh Dodika, nakon čega je uslijedio smijeh prisutnih.

Dodikov odgovor, da je član Predsjedništva BiH, doveo bi ga u kontradiktornost s vlastitim stavovima, jer kako biti dio kolektivnog šefa države ako tu  istu državu ne priznaješ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.