POLITIKA

Mostar: Danas Treći kongres Saveza za bolju budućnost BiH

Kongres je početak velikog kadrovskog pospremanja SBB-a i čvrstog opredjeljenja da političke pozicije i mjesta na kandidatskim listama iduće godine trebaju dobiti mladi i dokazani članovi SBB-a

Današnji kongres je početak velikog kadrovskog pospremanja SBB-a. SBB

Piše: Avaz.ba

13.11.2021

Danas se u Mostaru održava Treći kongres Saveza za bolju budućnost BiH. 

Kako je ranije rečeno iz ove stranke, tokom sedmice održane su sjednice Organizacionog odbora i tima za tehničku pripremu, pa je odlučeno da se, uz ekspoze predsjednika Fahrudina Radončića, delegatima i gostima sa svojim prijedlozima programskih ciljeva danas obrate i najviši funkcioneri SBB-a.

Također, najavljeno je i da će se na današnjem kongresu obratiti ministar energije, rudarstva i industrije Vlade FBiH Nermin Džindić, koji će imati izlaganje o stanju u privredi i industriji u BiH. 

O iznimno važnoj temi ekologije, izlaganje će imati ministrica okoliša i turizma, doc. dr. Edita Đapo, a o stanju u oblasti socijalne politike govorit će potpredsjednik Vlade FBiH Vesko Drljača, dok će prof. dr. Mirsad Kacila elaborirati stanje u oblasti zdravstva. 

Nakon njega, mr. Zlatan Muratović će govoriti o obrazovanju, a Kongresu će se analizom situacije u Republici Srpskoj obratiti i jedan od potpredsjednika SBB-a Admir Čavka.

Nastupajući kongres rukovodstvo SBB-a smatra veoma važnim kontinuitetom vođenja politike ove stranke, ali i prilikom za neminovno resetovanje odnosa unutar nje. 

Ranije su, kako je saopćeno iz SBB-a, zbog neaktivnosti među članstvom tokom lokalnih izbora eksponirana imena nekoliko persona na koje stranka više ne računa i praktično im je data unutarstranačka poruka da je bolje da se sami isključe nego da budu isključeni.

Današnji kongres je početak velikog kadrovskog pospremanja SBB-a i čvrstog opredjeljenja da političke pozicije i mjesta na kandidatskim listama iduće godine trebaju dobiti mladi i dokazani članovi SBB-a.

Inače, kako se očekuje, na Kongresu će biti izabrani predsjednik, Sud časti, Nadzorni odbor i novi Glavni odbor SBB-a. Nakon toga Glavni odbor će izabrati novo Predsjedništvo stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.