PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović: Džaferović, sponzor mudžahedina iz Kaknja, dolazi u Vukovar da provocira Srbe

Ne dolazi iz pijeteta prema Hrvatima jer te iste Hrvate i njihovu državu naziva ratnim zločincima, e to je problem i o tome ćemo razgovarati, rekao je Milanović

N. Aj.

Zoran Milanović

Foto: Arhiv


Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je u Valpovu obišao Inkluzivnu kuću Zvono i sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća nakon čega je davao izjave za medije.

Govorio je o Bosni i Hercegovini, ali i o članu Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Na pitanje o svojim izjavama prethodnih dana o Srebrenici i gonocidu, Milanović je poručio:

- Šta to nisam dovoljno rekao u prethodna dva dana? Šta god kažeš u dobroj namjeri imaš te svrake koje samo krešte, koje se javljaju, nekakav predsjednik udruženja Bošnjaka u Hrvatskoj koji ne može dobiti 100 glasova, koji šuti kad član Predsjedništva BiH, inače hudbaš iz Zenice koji je dovodio mudžahedine u BiH, ima dosta pitanja za tog čovjeka. Kad govori da je Hrvatska organizovala zločinački poduhvat u BiH i onda dođe u Hrvatsku i očekuje slatko od višanja i da ga poljubim u oba obraza. Ja o ovome nisam govorio dok nisam vidio da postoje ljudi koji rade profit. Ne vidim neke ljude da dolaze na mjesta pogibije drugog naroda. Glavni grad Hrvatske je Zagreb, nije Sarajevo - rekao je Milanović.

Dodao je na to da je bio u Srebrenici, ali da ne vidi "neke ljude da dolaze na mjesta pogibije drugih naroda".

Slušamo u Saboru od koalicijskog partnera Andreja Plenkovića (Milorada Pupovca, op.a.) da je hrvatska vojska počinila etničko čišćenje na počeku rata i nakon rata. Takve stvari mi smetaju. Ja sam bio u Srbu 2008., Pupovca nikad nisam vidio da je došao u Bačin, u Prominu... Ali vidim Džaferovića (Šefika Džaferovića, op.a.), sponzora mudžahedina u Kaknju, kako dolazi u Vukovar provocirati Srbe. Ne dolazi iz pijeteta prema Hrvatima jer te iste Hrvate i njihovu državu naziva ratnim zločincima. E to je problem i o tome ćemo razgovarati - poručio je Milanović.

Više o temi Zoran Milanović

NA VRH

Podijeli članak na