REAGIRANJE

Oglasili se iz MUP-a SBK nakon otkazivanja posjete Milanovića: Sigurnosna situacija je zadovoljavajuća

Kako bi navedeno osiguranje proteklo uredno planiran je angažman više timova temeljne i kriminalističke policije, kao i pripadnika jedinice za javni red i mir i jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK

Hodžić: Poduzeli sve mjere. Avaz

Piše: E. T.

19.12.2021

Nakon što je iz kabineta Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, saopćeno da je otkazana njegova posjeta BiH i to zbog sigurnosnih razloga, iz MUP-a Srednjo-Bosanskog kantona kažu da je situacija po svim sigurnosnim parametrima zadovoljavajuća. 

Milanović je trebao boraviti u Travniku i Novoj Biloj.

- MUP SBK je blagovremeno poduzeo sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja kretanja i boravka predsjednika Hrvatske na našem području. To, između ostalog, podrazumijeva sačinjavanje potrebnih planova osiguranja kao i formiranje rukovodnog štaba koji bi rukovodio svim aktivnostima koje su predviđene navedenim planovima. Kako bi navedeno osiguranje proteklo uredno planiran je angažman više timova temeljne i kriminalističke policije, kao i pripadnika jedinice za javni red i mir i jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK - kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.