DOM NARODA FBIH

Zvonko Marić: Više je izdvojeno na kancelarijski materijal nego za poljoprivredu

Govorite da ste dali pomoć penzionerima, kao da ste dali milostinju, a ne da je to stečeno pravo, rekao je Marić

Zvonko Marić na sjednici Doma naroda. SCREENSHOT

Piše: S. Spahić

31.3.2022

U toku je sjednica Doma naroda Federacije BiH na kojoj se raspravlja o Budžetu Federacije BiH.

Vodi se žestoka rasprava, a delegatima se obratio Zvonko Marić (SBB).

Porast cijena

- Premijeru vi ste donijeli radost svojim dolaskom, pa se nadamo da ćete nas češće posjetiti. Vaša tvrdnja da je ovo najveći Budžet je zaista bespotrebna za ovu raspravu. Kažete da je to zbog Vašeg rada, a ne zbog porasta cijena. Najavili ste povećanje zaposlenosti, ali niste rekli da li je to Njemačkoj ili BiH - rekao je Marić.

Naveo je izjavu premijera da je dva puta Vlada FBiH pružila pomoć penzionerima uz kritiku da nije naveo da su se povećali troškovi života penzionera.

Neutrošena sredstva od prošle godine

- Govorite da ste dali pomoć penzionerima, kao da ste dali milostinju, a ne da je to stečeno pravo. Slavodobitno ste rekli da ste vidjeli potencijal poljoprivrede, a sredstva su povećana za 5 miliona u odnosu na prošlu godinu, a ostatak povećanja sredstava su neutrošena sredstva od prošle godine. Na kancelarijski materijal ste izdvojili više sredstava nego na poljoprivredu - kazao je.

Poručio je i da je Vlada FBiH zgazila dostojanstvo delegata, te je kritikovao činjenicu da Vlada Federacije ovako kasno dostavlja ovaj dokument, pa su delegati prinuđeni glasati za ovaj Zakon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.