BIVŠI MVP

Lagumdžija oštro reagirao na poruke sa sajma u Mostaru: Plenković mora reći da li je saučesnik

U svom izlaganju mađarski ministar Sijatro je poručio da se Srbija treba bez odlaganja primiti u Evropsku uniju, a da Bosna i Hercegovina treba dobiti status kandidata

Zlatko Lagumdžija i Andrej. Avaz

Piše: D. H.

5.4.2022

U Mostaru se održava Međunarodni sajam privrede, a na kojem prisustvuju predstavnici vlasti u BiH, poput predsjednika FBiH Marinka Čavare, predsjedavajućeg Doma naroda BiH Dragana Čovića, premijera FBiH Fadila Novalića i predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije. Gosti na sajmu su mađarski ministar vanjskih poslova Peter Sijarto (Szijjarto), premijerka Srbije Ana Brnabić i premijer Hrvatske Andrej Plenković.

U svom izlaganju Sijatro je poručio da se Srbija treba bez odlaganja primiti u Evropsku uniju, a da Bosna i Hercegovina treba dobiti status kandidata.

Na ovo je na svom Twitter profilu oštro reagirao bivši ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.

- Mađarska podvala sa jatacima i lupanjem po ⁦EU uz besprizorni prijedlog da Srbija postane član EU, a Bosna i Hercegovina dobije KANDIDATSKI status pa da nam susjedi budu evropski staratelji do podjele. ⁦Plenković mora reci da li je saučesnik - poručio je Lagumdžija.



Komentar Zlatka Lagumdžije. Twitter

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.