SAOPĆENJE PRESS-CENTRA

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić čestitao Dan Armije RBiH

Posebno danas svjesni smo uspjeha Armije RBiH, koja je za samo četiri godine izrasla u vrlo respektabilnu narodnu armiju, vojnu silu, koja je zaustavila mnogo snažnijeg neprijatelja u naletu

Press centar SBB-a

15.4.2022

Fahrudin Radončić čestitao godišnjicu Armije RBiH. SBB

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, povodom Dana Armije RBiH, danas je uputio čestitku demobilisanim borcima, komandantima, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, dobitnicima najviših ratnih vojnih priznanja i pripadnicima Oružanih snaga BiH.

- Armija RBiH bila je legalna oružana sila koja je odbranila državu Bosnu i Hercegovinu i bošnjački narod od četničke agresije 1992.-1995. godine. Svi pripadnici Armije RBiH, svi mi koji smo nosili njenu uniformu, ponosni smo na časni put i borbu naše vojske, kojoj je bio jedini cilj država BiH svih njenih naroda i građana.

Posebno danas svjesni smo uspjeha Armije RBiH, koja je za samo četiri godine izrasla u vrlo respektabilnu narodnu armiju, vojnu silu, koja je zaustavila mnogo snažnijeg neprijatelja u naletu.

Također, moramo biti svjesni činjenice da danas imamo nezavisnu, suverenu i državu u njenim historijskim granicama isključivo zahvaljujući Armiji RBiH, njenim bosanskim sinovima i kćerima i njihovim hrabrim srcima.

Današnji dan prilika je da se na poseban način sjetimo šehida i poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i demobilisanih boraca, koji su svoje živote, dijelove tijela i mladost dali za slobodnu, multietničku i nezavisnu državu BiH - navodi se u čestitci lidera SBB-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.