PORUKE

Dragan Čović u Livnu: Ovo je važan politički trenutak, nije vrijeme za igrokaze

Ovo je moderna evropska BiH, domovina i hrvatskog naroda, poručio je Čović

Z. K.

23.4.2022

Čović i Milanović prošetali Livnom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović uz zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicu predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjanu Krišto te delegacija dužnosnika HDZ-a BiH svih razina izvršne i zakonodavne vlasti u BiH, učestvovao je danas na godišnjici odbrane Livna.

Ovih dana šaljemo snažne poruke

- Ništa ne smije zasjeniti žrtvu koja se dala da mi danas možemo govoriti da smo svoji na svome, da smo hrvatski narod. Dragi branitelji i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ratni generali, djelatni generali hrvatskog dijela u OS BiH, svi okupljeni, hvala na dolasku i ohrabrenju- kazao je Čović na početku svoga obraćanja u Livnu.

Žrtva je u Domovinskom ratu dana da bi mi danas bili ovdje svoji na svome. Čuli ste kroz riječi predsjednika Hrvatske, koliko je ovo bitan politički trenutak. Ovo nije vrijeme za igrokaze bilo čije, bilo kakve politike, i ko god da motivira na igrokaze, koji pokušava dijeliti hrvatski narod, nikad više za to neće imati mjesta. Pluralizmu su otvorena sva vrata i među Hrvatima u BiH, ali nitko više nema pravo djeliti Hrvate Posavine, Središnje Bosne i Hercegovine - istaknuo je  Čović.

- Politički motivi u različitom političkom djelovanju i izričaju i političkoj svakodnevnici ne smiju na bilo koji način prenijeti se među političko biće u Bosni i Hercegovini. Ovih dana šaljemo snažne poruke kao predstavnici Hrvatskog narodnog sabora, još jednom ćemo pokušati dati doprinos da idući tjedan, kao što smo to pokušali kroz ovo vrijeme, osigurati moguću uravnoteženost u političkom djelovanju BiH, osigurati potpunu Ustavnu jednakopravnost za hrvatski narod pa i kroz elemente Izbornog zakona. 

Nismo i nećemo popustiti pritiscima da iz Ustava nestaje naša jednakopravnost, naša konstitutivnost, naša suverenost, štiteći žrtvu kojoj smo danas odali počast - istakao je Čović.


Sveti zavjet koji smo postavili prije 30 godina

- Ohrabrenje bilo kome iz Sarajeva ili bilo koje druge destinacije u svijetu da dijeli Bosnu i Hercegovinu i pravi je po mjeri jednog naroda neće proći kada je u pitanju hrvatski narod. To je jasna poruka i oko toga nema trgovine. To je sveti zavjet koji smo postavili prije 30 godina diljem BiH zajedno s RH i siguran sam da ga možemo provesti zajedno. Ovo je moderna europska BiH, domovina i hrvatskog naroda - poručio je Čović.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, također, je prisustvovao obilježavanju 30. godišnjice odbrane Livna i livanjskog kraja te se obratio na svečanoj sjednici i uputio poruke podrške.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.