SAOPĆENJE

Istaknuti sportista i mladi aktivista iz Živinica Zijad Salihović pristupio SBB-u

Svoj rad ću posebno usmjeriti na nove politike prema sportu, kao osnovi za rast i razvoj mladih, te na poboljšanje i povećanje prava osoba oboljelih od dijabetesa, posebno djece i mladih, jer smo mi pravi heroji, rekao je Salihović

Zijad Salihović i Mujo Muratović. Pres-centar SBB-a

Pres-centar SBB-a

14.5.2022

Savezu za bolju budućnost BiH pristupio je Zijad Salihović, član futsal reprezentacije dijabetičara, s kojom je dva puta bio evropski prvak, i potpredsjednik Udruženja "Djeca oboljela od dijabetesa tip 1" iz Živinica.

Zahirović je novi mladi aktivista SBB-a u Živinicama, koji je kazao da mu je izuzetna čast biti dio SBB porodice, koja posebnu pažnju pruža mladima i daje im jasnu viziju djelovanja i političkog razvoja.

- Probleme, kako na lokalnom tako i na višim nivoima, zajednički smo detektirali, te ćemo u narednom periodu, kroz strukture SBB-a, direktno raditi na njihovom rješavanju, djelujući u interesu razvoja, prije svega, lokalne zajednice, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Svoj rad ću posebno usmjeriti na nove politike prema sportu, kao osnovi za rast i razvoj mladih, te na poboljšanje i povećanje prava osoba oboljelih od dijabetesa, posebno djece i mladih, jer smo mi pravi heroji i životne okolnosti ne bi smjele stajati na putu ostvarenja naših snova – kazao je Salihović.

Mujo Muratović, povjerenik Gradskog odbora SBB-a Živinice, navodi da mu je posebno zadovoljstvo da mladi ljudi pristupaju Savezu za bolju budućnost, a sve u cilju kontinuiranog jačanja omladinske strukture.

- Aktivan rad na tome da osnažimo strukturu SBB-a u Živinicama, ojačamo kapacitete i pružimo priliku mladim, sposobnim, obrazovanim ljudima, već ima svoje efekte, te smo vrlo ponosni da je sportista, evropski prvak, naš novi član te, vođeni njegovim znanjem, sposobnosti realizacija novih projekata u oblasti sporta i zdravlja su naš novi imperativ – rekao je Muratović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.