POZNAVALI SE 30 GODINA

Marić za "Avaz" o smrti Srne-Bajramović: Nije se žalila jučer ni na šta, čak je bila nasmijana

Ne znam da li ima smisla ovo što govorim, ali govorim nepripremljen zbog dojma pod kojim se nalazim, rekao je

Zvonko Marić: Nije se žalila jučer ni na šta, čak je bila nasmijana. AGENCIJE

Piše: S. Spahić

31.5.2022

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić je imao isprepleten profesionalni put sa preminulom Segmedinom Srnom-Bajramović. 

Oni su zajedno veći drugi mandat bili zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo, bili su delegati i u Domu naroda FBiH, a poznavali su se i ranije iz novinarskih dana.

Razgovarali jučer

On je za portal "Avaza" rekao da ga je ta vijest pogodila i da je šokiran.

- Jučer sam razgovarao s njom. Ona je bila leđima okrenuta prema ulici, prišao sam joj i razgovarali smo vezano za rad Tužilaštva Kantona Sarajevo. Govorio sam joj o tome kako nema smisla da se javljam i ukazujem na to da mi ne možemo da utičemo na rad Tužilaštva KS, na imenovanja i razrješenja tužilaca i stvaramo privid u javnosti. Odgovorila mi je da se obavezno javim i da je ona zaboravila da se javi da ukaže na to. Ni na šta se nije žalila jučer, čak je bila nasmijana. Razgovarali smo o brojnim temama - počeo je Marić.

Poznavali se 30 godina

Kazao je da su se poznavali 30 godina.

- Poznajem je veoma dobro definitivno, još iz vremena novinarstva. Imali smo vrlo korektnu saradnju, a vjerovatno je to poticalo iz toga što smo radili u istoj medijskoj kući. Dijelili smo novinarski kruh i onda i političarski. Ona je veoma mlada došla da radi kao novinarka, vodila je emisiju "Rat art", koja je bila revijalnog karaktera, a kasnije je bila urednica i novinarka. Uvijek je bila komunikativna, druželjubiva, spremna na saradnju, imali smo jako korektne odnose. Zbog toga mi je jako teško - rekao je.

Bio je veoma potresen.

- Ne znam da li ima smisla ovo što govorim, ali govorim nepripremljen zbog dojma pod kojim se nalazim. Ona je mogla puno toga da da u politici, ali život je nepredvidljiv. Nemam riječi da opišem stanje u kojem se nalazim - zaključio je Marić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.