PRONAĐENA RUPA NA AVIONU

Croatia Airlines: Nakon uviđaja će biti poznato više detalja

Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena

Uviđaj je u toku. ARMIN DURGUT / PIXSELL

H. J. I.

23.6.2022

Na avionu Croatia Airlinesa koji je sinoć iz Zagreba sletio u Sarajevo uočena su oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja. Nakon zaprimljene informacije, dežurni tužitelj Tužilaštva BiH zatražio je provođenje uviđaja, koje će provesti uviđajna ekipa, uz prisustvo dužnosnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH.


O svemu su se oglasili i iz hrvatske kompanije Croatia Airlines.

- Nakon slijetanja aviona Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu aviona uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima.


Trenutno je u toku policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, a o čemu ćemo, po njegovom završetku promptno obavijestiti javnost.


Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprijevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti - navodi se u saopćenju Croatia Airlinesa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.