AVAZ NA LICU MJESTA

Jedini objekat na hrvatskom dijelu Jadrana u bh. posjedu: SC Bossina Zaostrog oživio u punom kapacitetu

Nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa, u Bossini su već bili studenti DIF-a (Fakultet za sport i tjelesni odgoj Sarajevo - op.a), a u nedjelju dolaze rukometaši i košarkaši (RK Sloboda Tuzla, KK Lionsi)

Piše: G. Šumar

23.6.2022

SC Bossina okuplja sportiste, demobilisane borce, invalide, djecu bez roditeljskog staranja... - Avaz
SC Bossina okuplja sportiste, demobilisane borce, invalide, djecu bez roditeljskog staranja... - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Sportski centar Bossina Zaostrog, jedini objekat na hrvatskom dijelu Jadrana koji je vraćen u bh. posjed, tačnije Kantona Sarajevo, ovoga ljeta ponovo je oživio u svom punom kapacitetu.

- Sezona je dobro počela, rekao nam je direktor SC Bossina Zaostrog Davor Matić i dodao:

- Nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa, u Bossini su već bili studenti DIF-a (Fakultet za sport i tjelesni odgoj Sarajevo - op.a), a u nedjelju dolaze rukometaši i košarkaši (RK Sloboda Tuzla, KK Lionsi). 

Također, ove godine očekujemo i karataše, koji su naši stalni gosti, te demobilisane borce boračkih udruženja Armije BiH i HVO-a, invalide, kao i djecu iz domova bez roditeljskog staranja, čiji boravak finansira Kanton Sarajevo.


SC Bossina renovinara u zadnje dvije-tri godine - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U zadnje dvije-tri godine SC Bossina je renoviran zahvaljujući Kantonu Sarajevo, ali i vrijednom timu na čelu sa Sarajlijom Matićem, koji od rata živi u Pločama. Na smještajnom objektu ugrađena je nova PVC stolarija, u sobama su uređena kupatila, nabavljeni novi madraci, lakiran je parket… a također, ove godine uređeni su i sportski tereni za košarku, odbojku, rukomet i mali nogomet.


Prkose poskupljenjima

- Uprkos evidentnim poskupljenjima, uspjeli smo da i ove godine zadržimo iste cijene smještaja, kako bi nam ponovo mogli doći naši borci, invalidi, djeca bez roditelja, sportisti… - istakao je Matić.

Trenutna cijena polupansiona (noćenje, doručak i večera) u SC Bossina Zaostrog iznosi 28 eura, u špici sezone (od 7. jula do 31. avgusta) 30 eura, a od 31. avgusta do 30. septembra cijena polupansiona iznosi 23 eura.

- Osim spomenutih kategorija, dobrodošli su nam i ostali bh. građani. Sve informacije možete dobiti na našoj Facebook stranici ili na broj 38521629133, rekao je na kraju Matić.


Biblioteka na plaži

Na plaži ispod SC Bossina otvorena je "Beach library", koja nudi mogućnost besplatnog korištenja knjiga i časopisa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.