DOM NARODA FBIH

Alić: Delegati iz TK učestvuju na akademiji i ispraćaju povodom Marša mira, odlazimo sa sjednice u 15 sati

Nikome ovo ne pripisujemo, nećemo da otvaramo raspravu radi ovog nemilog događaja iz jula 1995. godine, naše je samo da obavijestimo i zahvalimo na razumijevanju, kazao je

Senad Alić. SCREENSHOT

Piše: S. S.

7.7.2022

Delegat PDA u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Senad Alić je najavio da delegati iz Tuzlanskog kantona napuštaju sjednicu ovog doma u 15:00.

- Danas je 7. juli i delegati iz Skupštine Tuzlanskog kantona smo iznenađeni da je sjednica zakazana danas. Danas je općini Sapna akademija povodom Marša mira za Srebrenicu i ispraćaj svih koji žele učestvovati u Maršu mira širom svijeta, a mi smo danas zakazali sjednicu Doma naroda FBiH - rekao je Alić.

Kako je naveo zbog toga je na kolegiju Skupštine TK jedna od tačaka jučer bila i ovo pitanje.

- To jeste obavijest delegata iz TK da mi danas bez opstrukcije i namjere da ne prisustvujemo sjednici možemo prisustvovati sjednici do 15 sati i zbog ranije preuzetih obaveza delegati iz TK će morati otići sa sjednice, ne napustiti, nego otići sa sjednice. To je zaključak kolegija Skupštine TK. Nikome ovo ne pripisujemo, nećemo da otvaramo raspravu radi ovog nemilog događaja iz jula 1995. godine, naše je samo da obavijestimo i zahvalimo na razumijevanju - kazao je Alić.

Obzirom da na sjednici trenutno prisustvuje samo 30 delegata, što je minimalno za kvorum, tada će vjerovatno doći do prekida sjednice.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.