NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Marić upitao Novalića: Da li postoji strategija za pomoć građanima zbog povećanja cijena?

Da li namjeravaju da pomognu i na koji način, ali ne ona pomoć kao što je u RS-u ili u regionu sa 100 KM ili 100 eura, već institucionalna pomoć, a ne zloupotreba novca građana i tobože velikodušnost Federalne vlade, rekao je

Zvonko Marić: Da li Vlada radi na planu vezano za povratak koronavirusa?. SCREENSHOT

Piše: S. S.

7.7.2022

Delegat u Domu naroda FBiH Zvonko Marić (SBB) se obratio na sjednici Doma naroda FBiH i upitao Vladu FBiH i premijera Fadila Novalića vezano za povećanje cijena.

- Šta je istina o pomoći građanima zbog povećanja cijena? Da li namjeravaju da pomognu i na koji način, ali ne ona pomoć kao što je u RS-u ili u regionu sa 100 KM ili 100 eura, već institucionalna pomoć, a ne zloupotreba novca građana i tobože velikodušnost Federalne vlade. To je vrlo konkretno pitanje i molio bih za odgovor. U ovu svrhu, primjerice, Austrije je izdvojila 28 milijardi eura. Naravno, nemam iluziju da mi trebamo toliko, ali treba vidjeti šta sa najnižim penzijama i mirovinama. Dakle, da vidimo da li postoji strategija?

Delegat Marić je postavio još jedno pitanje:

- Da li Vlada ima strateški plan ili radi na njemu vezano za povratak koronavirusa? Jer Evropa se sprema. Da ne bi bilo kao sa komunalnim preduzećima koje iznenadi snijeg u decembru ili januaru. Bilježi se rast zabilježenih, recimo u Austriji između 11.000 i 15.000 svaki dan. Da li postoji plan u slučaju nestanka plina ili nafte? Jer meni se čini da je sve fokusirano na predstojeće izbore, a o bitnim stvarima niko ne vodi računa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.