OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Zvizdić: Izjava Željke Cvijanović je šovinistička i islamofobna, ciljana difamaciji Bošnjaka

Željka Cvijanović, po uzoru na svog šefa Dodika, kaže da su Bošnjaci: “ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni”

Zvizdić: Šta može biti osim neljudske i šovinističke arogancije. Facebook

A. Č.

24.7.2022

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić na Facebuku je komentirao izjavu predsjednice RS Željke Cvijanović koja je poručila Kongresu Bošnjaka Sjeverne Amerike da pišu američkim institucijama da zabrane ulazak njihovim političkih perjanicama.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Željka Cvijanović, po uzoru na svog šefa Dodika, kaže da su Bošnjaci: “ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni”.

Riječ je o šovinističkoj i islamofobnoj izjavi, ciljanoj difamaciji Bošnjaka, potomaka dobrih bošnjana, korijenskog bosanskog naroda i nosioca civilizacijskih vrijednosti i promotora saradnje i zajedništva od Kulina bana do današnjih dana.

Kakav mora biti um osobe, osim mračan, zao i pokvaren, koja na ovaj način vrijeđa Bošnjake poslije genocida u Srebrenici, poslije desetina hiljada silovanih bošnjakinja i stotina hiljada protjeranih Bošnjaka sa svojih viševjekovnih ognjišta.


Neljudska i šovinistička arogancija

I kako to da poslije svega sto su pretrpjeli od svojih komšija ti, po Željkinim riječima, “ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni” Bošnjaci nisu napravili niti jedan akt osvete?

Šta je nego pad u ponor moralnog ništavila vrijeđanje Bošnjaka- muslimana poslije otkrivenih preko 700 masovnih grobnica u kojima su nađeni ostaci hiljada mučenih, silovanih i na najbrutalniji način ubijenih bošnjačkih civila - djece, žena, mladih ljudi i staraca samo zato što su bili muslimani.

Šta može biti osim neljudske i šovinističke arogancije i drskog prezira prema drugima i drugačijima, ne pokazivanje poštovanja prema hiljadama bošnjačkih majki kojima su neočetnici i zločinci odveli i brutalno ubili muževe, sinove, braću.

Kako se osim nacionalističkom i islamofobnom može nazvati izjava Željke Cvijanović kojom vrijeđa Bošnjake muslimane kojima su pripadnici vojske i policije RS, razorili gradove i domove, i porušili više od 650 džamija u kojima se pripovijedala vjera u jednog Boga i pozivalo se na mir, zajedništvo i dobre komšijske odnose.

I do kada će se nastaviti sa ovakvim lažnim, tendencioznim i huškačkim izjavama, pokušaju žigosanja Bošnjaka i prezirom prema nevjerovatnoj toleranciji i strpljenju koje pokazuju Bošnjaci?


Skandalozna izjava

Zar zaista autorica ove skandalozne izjave, ili bilo ko iz trenutnog establišmenta bh. entiteta RS ili istomišljenika “preko Drine”, misli da će bilo kada ostvariti velikodržavni i hegemonistički projekat Bosne i Hercegovine bez Bosnjaka?

Takav projekat nikada neće biti ostvaren, jer su Bošnjaci kao autohtoni i proevropski orijentiran narod postali ravnopravan politički subjekt u BiH i regionu i nikada se više odluke o budućnosti BiH neće moći donositi bez jednakopravnog i efektivnog učešća Bošnjaka.


Facebook status Denisa Zvizdić. Facebook

I zbog toga g. Cvijanović, Bošnjaci nisu “ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni”, nego naprotiv tolerantni, samosvjesni, državotvorni, ponosni ali i prkosni, onakvi kakvi su i svi drugi civilizirani narodi.

Druga je stvar što živimo u vremenu u kojem, kako kaže Meša: “ne pobjeđuju bolji i pametniji nego oni koji se, poput vas, ničega ne stide”

Jedna stara izreka kaže “da će nasilnik ići onoliko daleko koliko mu bude dozvoljeno”, i zbog toga g. Cvijanović morate na vrijeme prestati sa ovakvim primitivnim, netačnim i huškačkim vrijeđanjem Bošnjaka i prihvatiti istinu bez koje nema izgradnje povjerenja i pomirenja.

A vi, prije nego bacite ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni pogled preko ograde, pogledajte i počistite svoje dvorište.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.