REAGIRANJE

Čavka za "Avaz": Treba brojati nova radna mjesta, kilometre autoputeva, a ne da se prebrojavamo

ostavlja se pitanje da li su ti njihovi napadi na Šmita iskoordinirani sa Dodikom u želji da jedni druge sačuvaju

A. Bajramović

Čavka: Najgori vid demagogije

Foto: Avaz


Današnja odluka OHR i gospodina Schmidta da nametne tehničke izmjene izbornog zakona veliki je korak ka poštenim i fer izborima, kažu u Savezu za bolju budućnost BiH.

Napadi na Šmita

- Sva dešavanja u zadnjih nekoliko dana, salve uvreda prema gospodinu Kristijanu Šmitu, a posebno izjave određenih tzv. političara, bili su najgori vid demagogije i primitivizma u kojima su se izjednačili sa Dodikom u njegovim napadima na visokog predstavnika. 

Postavlja se pitanje da li su ti njihovi napadi na Šmita iskoordinirani sa Dodikom u želji da jedni druge sačuvaju - kaže potpredsjednik SBB-a Admir Čavka.

On dodaje da je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić jedini koji se u ovoj situaciji ponio državnički. Bez ijedne ružne riječi pokušavao je postići kompromis jer je dogovor uvjet da BiH krene naprijed.

Priključenje NATO savezu

- Što se tiče reakcija britanskog ambasadora i Američke ambasade u BiH oni su kao i visoki predstavnik jasno stavili do znanja da neće više dozvoliti ratnohuškačke igre i da neće dozvoliti daljnje direktno miješanje Rusije u BiH. BIH se jasno mora distncirati od politika koje vode narod u sukobe. Prostora za populizam ili "preborovanje" više apsolutno nema. 

Potrebno je da brojimo nova radna mjesta, nove kilometre izgrađenih autoputeva, nove mostove koji će spajati sve nas. Naš cilj putpuno jasan, a to su članstvo u EU i priključenje NATO savezu, sa našim prijataljima iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i EU- istakao je potpredsjednik SBB-a Admir Čavka.

Više o temi Admir Čavka

POTPREDSJEDNIK SBB-A
Čavka: Strik i Zeleni su iskreni prijatelji BiH
NA VRH

Podijeli članak na