ODRŽAN SASTANAK

Čović i ambasadorica Njemačke: Razgovaralo se o nastavku evropskog puta BiH

Žurni reformski proces Izbornog zakona BiH je nužna politika i pravna pretpostavka za nastavak evropskog puta i stjecanje kandidatskog statusa koja će učvrstiti stabilnost i funkcionalnost države, navode iz Ureda Čovića

Margaret Uber i Dragan Čović. PRESS PSBiH

S. S.

10.8.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadoricu SR Njemačke u BiH Margaret Uber (Uebber).

Tokom razgovora sa ambasadoricom Uber, Čović još jednom je istaknuo kako je Bosna i Hercegovina višenacionalna zemlja u kojoj se ustavnopravna arhitektura mora dosljedno poštovati i provoditi na svim nivoima vlasti. Takvo nešto, mora omogućavati najveće standarde koji podrazumijevaju punopravno i ravnopravno političko odlučivanje i legitimnu zastupljenost sva tri konstitutivna naroda i svih ostalih stanovnika u BiH, saopćeno je iz Ureda Dragana Čovića.

- Žurni reformski proces Izbornog zakona BiH je nužna politika i pravna pretpostavka za nastavak evropskog puta i stjecanje kandidatskog statusa koja će učvrstiti stabilnost i funkcionalnost države. Također, na sastanku se razgovaralo i o bilateralnim odnosima dvije zemlje, visokom nivou političkih odnosa u kontekstu zalaganja za evropski put BiH, trgovinskoj razmjeni i privrednim ulaganjima, kao i direktnim investicijama njemačkih vlasti - pišu iz Ureda Čovića.

Na kraju susreta, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović zahvalio je odlazećoj ambasadorici na dosadašnjoj saradnji i poželio mnogo sreće i uspjeha u njenoj daljnjoj profesionalnoj karijeri.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.