VLADA TRAŽI RJEŠENJE

SBB insistira na pomoći penzionerima s minimalnom penzijom

Resorni ministar Vesko Drljača traži rješenje i inicira zakazivanje sastanka s ciljem realizacije Zaključka i omogućavanja povećanja iznosa minimalne penzije

Sanela Prašović-Gadžo: Vlada FBiH i resorno ministarstvo traže rješenje. FACEBOOK

S. S.

19.8.2022

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Sanela Prašović-Gadžo (SBB) poručila je da Vlada FBiH i resorni ministar Vesko Drljača (SBB) traže rješenje za ispunjenje inicijative ovog doma, vezano za povećanje minimalnih penzija od minimalno pet posto, koje je pokrenuto na inicijativu Kluba SBB.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

- Vlada FBiH i resorno ministarstvo tražit ce rješenje kako bi ispunili Zaključak Predstavničkog doma Parlamenta FBiH kojim se od Vlade FBiH traži da uveća iznos minimalne penzije za minimalno pet posto. 

Naime, nakon što je kao prijedlog Kluba SBB-a na sjednici u junu 2022. usvojen Zaključak da se minimalne penzije uvećaju počev od isplate penzije za mjesec avgust, te nakon što je Predstavnički dom proslijedio ovaj Zakljucak Vladi FBiH na daljnje postupanje, danas smo dobili i službeno odgovor.


Resorni ministar Vesko Drljača traži rješenje i inicira zakazivanje sastanka s ciljem realizacije Zaključka i omogućavanja povećanja iznosa minimalne penzije.

Dragi prijatelji, posebno dragi penzioneri koji ste mi pisali proteklih dana, vjerujem da ćemo uspjeti pomoći vam i da će minimalne penzije biti uvećane kao sto je i usvojio Predstavnički dom u svom Zaključku - poručila je Prašović-Gadžo.

Inicijativa Kluba SBB-a. FACEBOOK

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.