NA PREDSTAVNIČKOM DOMU

Usvojen zaključak SBB-a: Od avgusta vanredno usklađivanje penzija od minimalno 5 posto

Svi zajedno trebamo činiti korake, koji mogu unaprijediti unaprijediti živote kategorija stanovništva koji su najugroženiji, rekla je Prašović-Gadžo

S. S.

Sanela Prašović-Gadžo: Trebamo pomoći najugroženijim

Foto: AVAZ


Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH podržao je zaključak Kluba SBB-a za vanredno usklađivanje penzija od minimalno pet posto za penzionere sa minimalnim penzijama, kako bi se olakšao život najugroženijih kategorija u vremenu poskupljenja cijena. Vanredno usklađivanje će se računati počevši od avgusta. 

Ovaj zaključak je jednoglasno usvojen.

Zaključak je predstavila šefica Kluba SBB-a Sanela Prašović-Gadžo: 

- Drage kolege ja se iskreno nadam da ćete usvojiti zaključak kako bi u Predstavničkom domu napravili prvi korak ka pomoći stanovništvu, odnosno pomoći penzionerima koji imaju minimalne penzije, jer je riječ o najugroženijim kategorijama stanovništva. U proteklih šest mjeseci smo svjedoci naglih poskupljenja osnovnih životnih namirnica i ne možemo na to ostati nijemi. Svi zajedno trebamo činiti korake, koji mogu unaprijediti unaprijediti živote kategorija stanovništva koji su najugroženiji. Mislim da je zaključak Kluba SBB-a opravdan i da ga trebamo podržati - rekla je Prašović-Gadžo.

Kako kaže, ako bude novih poskupljenja nije isključena opcija ni novih inicijativa u narednih mjesecima za povećanje.

  • Zaključak SBB-a

    Zaključak SBB-a

    Foto: AVAZ


NA VRH

Podijeli članak na