VOGOŠĆA

Održana ulična utrka: Emir Hastor i Alma Hrnjić bili najbrži

Posebnim aplauzima gledaoci su pozdravili Esmina i Armina Haruna iz Kaknja. Oni su pod motom „Kilometri za život“ sa kolicima savladali petkilometarsku trasu

Piše: E. Mu.

10.9.2022

Učesnici utrke - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Na uličnoj utrci „Vogošća 5K Telekom night run“, koju je po peti put zaredom, organizirala Javna ustanova Kulturno sportski centar Vogošća učestvovalo je više od 350 građana, među kojima je bilo i djece.

Učesnike utrke pozdravili su Edin Smajić, Načelnik Općine Vogošća i Faruk Selmanović u ime generalnog sponzora „BH Telekoma“. Zaželili su svima mnogo sportske sreće.

- Neizmjerno nam je drago što smo uspjeli obezbijediti sve potrebne uvjete da se jedna ovakva utrka organizira u našem mjestu - kaže Haris Fazlić, člana organizacionog odbora utrke.

Imali smo cilj da na jednom mjestu okupimo sportiste, trkače, atletičare, rekreativce te da na taj način promoviramo kulturu zdravog življenja. Sudeći po broju i raznolikosti učesnika mogu reći da smo taj cilj i ostvarili - dodao je Fazlić.

Pobjednik utrke na pet kilmetara u muškoj konkurenciji je Emir Hastor iz Goražda. Drugo mjesto osvojio je Gabriel Grinvić a treće njegov brat Caleb Grinvić oba iz Teksasa.

U ženskoj konkurenciji nabrža je bila Alma Hrnjić dok je drugoplasirana bila Amela Trožić, a trećeplasirana Meldina Osmanović.

Posebnim aplauzima gledaoci su pozdravili Esmina i Armina Haruna iz Kaknja. Oni su pod motom „Kilometri za život“ sa kolicima savladali petkilometarsku trasu te najmlađe učesnike Armina i Ahmeda Halilovića iz Travnika koji su sa svojim ocem Alminom učestvovali u utrci.

Pobjednicima su uručene medalje i diplome.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.