PROJEKTI

U Vogošći otvoreno novo polazno autobusko stajalište

Nova stanica je prostor u kojem se u isto vrijeme mogu zadržati četiri autobusa zglobnog tipa

Piše: E. Muračević / Avaz.ba

15.5.2020

Vrijednost ovog projekta je oko 600.000 KM - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U vogošćanskoj ulici Braće Kršo, danas je svečano otvoreno moderno polazno autobusko stajlište kojeg je u protekle dvije godine gradila firma „Termo beton“ iz Breze.

Radi se o projektu koji će doprinijeti rasterećenju glavne magistrale M-18, kojom dnevno kroz ovu sarajevsku općinu prođe više od 25.000 vozila. Nova stanica je prostor u kojem se u isto vrijeme mogu zadržati četiri autobusa zglobnog tipa. Izgrađene su nadstrešnice, dispečerscki centar, kiosci za prodaju štampe i drugih potrepština, uređeno zeleno ostrvo sa klupama za odmor....

- Vogošći je bilo neophodno potrebno da ima jednu ovakvu polaznu stanicu kako bi se izbjeglo dugotrajno zadržavanje autobusa na prolaznim stanicama koji su dodatno usporavali protok saobraćaja na saobraćajnici koja nas povezuje sa glavnim gradom Bosne i Hercegovine - rekao je načelnik općine Vogošća Edin Smajić.

Građani su konačno dobili uslovniji prostor sa kojeg će iz Vogošće, sa jednog polaznog stajališta, u pravcu Sarajeva, i preko Kobilje Glave i preko Rajlovca, polaziti autobusi svih prijevoznika.

- Raduje nas to što smo bili dio ovog projekta kojim se pospješuje protok saobraćaja na relacij Vogošća-Sarajevo - rekao je ministar saobraćaja KS Adi Kalem.

Direktor "Centrotransa" Safudin Čengić kazao je da će ovim projektom umnogome biti olakšan rad prijevoznika, ali istovremeno kvalitet usluga podignut na veći i kvalitetniji nivo.

Vrijednost ovog projekta je oko 600.000 KM, od čega je 450.000 osiguralo Ministarstvo saobraćaja KS, a ostatak Općina Vogošća.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.