RESORNI MINISTAR

Džindić: Rezultate kao u "Ginexu" očekujemo i u drugim fabrikama namjenske industrije

Povećanje proizvodnje sa 1,6 milijardi na 2,4 milijarde komada proizvoda do kraja 2023. godine je plan koji svakako zaslužuje respekt, poručio je ministar Džindić

S. S.

Ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Nermin Džindić (SBB), sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti fabrici namjenske industrije "Unis Ginex" Goražde.

Munevera Fočo, direktorica kompanije, upoznala je ministra Džindića o stanju u firmi, novim investicionim projektima, novim proizvodnim linijama, te o planovima za narednu godinu.

Povećava se broj radnika

- Promet za prvih šest mjeseci je 30 miliona KM. Povećan je broj radnika, blizu 100 od prošle godine. To je ono što smo očekivali i dobili od Ginexa - izjavio je ministar Džindić i dodao:

- Povećanje proizvodnje sa 1,6 milijardi na 2,4 milijarde komada proizvoda do kraja 2023. godine je plan koji svakako zaslužuje respekt. Ovo što se danas dešava u Ginexu je rezultat kontinuiranog rada u skladu sa strategijom i planovima Ministarstva i takve rezultate očekujemo i u drugim fabrikama namjenske industrije.

Nove tehnologije

Nakon sastanka sa direktoricom Fočo, ministar Džindić je obišao proizvodne linije gdje su uvedene nove tehnologije kojima će se povećati sigurnost u ovim izuzetno opasnim proizvodnim pogonima.

- Proizvodni proces i dostignuta tehnologija koju smo imali priliku vidjeti danas našu firmu svrstava među najbolje na svijetu u ovoj oblasti - rekao je ministar Nermin Džindić.

NA VRH

Podijeli članak na